מתכון: עוף במלח גס אפוי בתנור • עסיסי ומדהים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

עוף במלח צלוי בתנור הוא אחת המנות הכי בטוחות שתכינו. המנה שתשדרג לכם כל ארוחה, תרשים את האורחים ותכניס טעם של בית לארוחות שישי. אמנם האפייה לוקחת זמן, אך ההכנה שלו בהחלט קלה ומהירה והכי חשוב – התוצאה טעימה.

בזמן שהעוף נצלה בתנור הבית מתמלא בריחות מעוררי תיאבון, מיצי העוף נספגים לאט לאט במלח הגס ומייצרים לו מעטפת עסיסית ועשירה במיוחד. הארומה והמרקם הלח אינם ניתנים לוויכוח ותוכלו לשפוט זאת בעצמכם בעזרת המתכון הבא לעוף עסיסי על מצע של מלח גס.

מתכון: עוף במלח גס בתנור

בעיקרון העוף לא צריך יותר מפלפל עליו, אבל הוספנו הצעה נהדרת לתיבול, אם בא לכם לשדרג את המנה.

לעוף במלח

  • מלח גס ופלפל
  • 1 עוף שלם, נקי מחלקים פנימיים ומוכן לצלייה

לתיבול

  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן
  • כף תבלין גריל לעוף
  • ½ כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור גרוס גס



אופן ההכנה

  1. נחמם תנור ל-200 מעלות.
  2. נשטוף היטב את העוף, גם את החלקים הפנימיים, לאחר השטיפה ננגב ממים בעזרת מגבות נייר.
  3. נפזר שכבה אחידה של מלח גס בתבנית צלייה כך שתהיה בגובה של 2 ס”מ לפחות להנחת העוף.
  4. בקערה קטנה נערבב שום עם שמן ותבלינים.
  5. נעסה את כל העוף בתערובת התבלינים ונניח אותו על שכבת המלח, כאשר צד החזה פונה כלפי מטה.
  6. נכניס את העוף לתנור ל-35 דקות, נפתח את התנור ונהפוך את העוף על גבו, נחזיר בחזרה לתנור לעוד 45 דקות של צלייה, עד לקבלת צבע זהוב.
  7. לבסוף נוציא את העוף ונניח לצינון בצד לכמה דקות לפני ההגשה.

טיפים חשובים למנה מושלמת

אל תתביישו לתבל את העוף: טימין, קינמון, כורכום, גרגירי חרדל, רוזמרין, כוסברה, שום, מרווה או כל תבלין אהוב אחר רק יוסיף למנה.

לא בטוחים שהעוף מוכן? ניתן לעשות חתך קטן בחיבור של ירך העוף אל החזה, במידה והעוף מוכן אמור לצאת משם נוזל שקוף. אם הנוזל עדין לא בצבעו השקוף, זה אומר שצריך לחכות עוד קצת.



העוף מוכן ואתם כבר רוצים להגיש? חכו מעט, הניחו את העוף בצד לעשר דקות ותנו לנוזלים להיספג בתוך הבשר. כך העוף יקבל מרקם עסיס ופריך שכיף לאכול. תאמינו לנו זה שווה את ההמתנה.

הכנתם כמות גדולה מידי של עוף? לא נורא! את העוף ניתן לאחסן במקפיא למשך כחודשיים בשקיות הקפאה שקונים בכל סופר. ככה תוכלו לשמור על טריות וטעם העוף לעוד הרבה זמן.

האם חייבים להשתמש בעוף שלם? לא, ממש לא. ניתן להכין את המתכון עם כרעיים או חלקי עוף אחרים שאתם אוהבים בדיוק באותה הצורה – פשוט להניח אותם על תבנית מלאה במלח גס. הסיבה שאנו ממליצים על עוף שלם היא מכיוון שהוא מספיק לכמות גדולה יותר של מנות וסופג יותר נוזלים וטעמים.



עוד רעיונות למתכוני עוף בתנור

קטגוריות: כללי

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *