FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בשר בקר בבישול ארוך עם תפוחי אדמה וגזר

אם אתם מחפשים מתכון בסיסי ומוצלח להכנת בשר בקר בבישול ארוך – הרי לכם מתכון מנצח ומאוד קל להכנה, כזה שהתוצאה שלו תמיד טובה. קוביות בשר בקר בבישול ארוך עם תפוחי אדמה וגזר. קל להכנה וטעים מאוד. מומלץ להגיש בשבתות ובחגים.

מתכון לבשר בקר בבישול ארוך

זמן עבודה: 20 דקות | סוג בשר: אסאדו

מצרכים:

  • קילו בשר אסאדו בלי עצם (לבקש מהקצב לחתוך לקוביות גדולות)
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
  • 3 גזרים – פרוסות עבודה
  • 3 תפוחי אדמה – רבעים
  • 1/2 כוס רוטב ברביקיו
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כף סילאן
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מים חמים לכיסוי התבשיל
  • 2 גבעולי תימין
  • להגשה: אורז לבן או קוסקוס

הוראות הכנה:

  1. במחבת גדולה וכבדה מטגנים את קוביות הבשר כדקה מכל צד, כך שבסוף הבשר צרוב מכל הצדדים.
  2. מוציאים את קוביות הבשר ומניחים בצד. באותה המחבת מטגנים את הבצל עם תפוחי האדמה והגזר כ-3 דקות.
  3. מוסיפים ברביקיו, סויה, סילאן ויין ומבשלים כ-2 דקות.
  4. מחזירים את קוביות הבשר למחבת, מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר וממש טיפונת מעל ומביאים לרתיחה.
  5. כשרותח מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים במשך שעתיים.
  6. לבסוף, לאחר כשעתיים של בישול, הבשר רך מאוד ואמור להתפרק על המזלג, אם לא, ממשיכים בבישול של הבשר עוד כחצי שעה.
  7. כשהבשר רך התבשיל מוכן. ניתן להגיש לשולחן או לחליפין להעביר להשחמה קלה בתנור בליווי 2-3 גבעולי תימין.
    בתאבון!

עוד מתכוני בקר מעולים:

  1. איך מכינים צלי בקר 
  2. מתכון לגולאש
  3. מרק שעועית ובשר
דילוג לתוכן