עוגה בניחוח נפלא ובטעם נהדר לאוהבי הקפה. מכינים אותה בקלות ומוסיפים אגוזים ושוקולד צ'יפס לשדרוג. עוגת הקפה הזאת היא מתכון בטוח שתמיד מצליח.
מתכון לעוגת קפה בחושה
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה עם חור (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות)
מצרכים:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 250 מ"ל שמנת מתוקה או גביע יוגורט יווני (אפשר להכין עוגה פרווה ע"י שימוש בגביע שמנת ריץ' קטן)
- כף גדושה אבקת נס קפה (האבקה לא המגולען)
- 1/3 כוס מים חמימים
- 2 כוסות קמח תופח
תוספות מומלצות לעוגה:
- חופן שוקולד צ'יפס מריר
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- חצאי אגוזי מלך לעיטור
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מקציפים עם מטרפה את הביצים עם הסוכר רק עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים לאט לאט את השמן תוך כדי הקצפה עם היד השנייה.
- מוסיפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ובוחשים מעט.
- מערבבים בכוס המים החמימים את 2 כפות הנס קפה עד שהאבקה נמסה לחלוטין.
- מוסיפים את הקמח לקערת הבלילה ומיד אחריו את הנס קפה המוכן ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
- משמנים את התבנית ויוצקים פנימה את הבלילה, למעלה מפזרים חצאי אגוזי מלך לעיטור.
- אופים בתנור חם על 180 מעלות למשך כ-45 דקות.
- מניחים את העוגה להתייצבות וצינון בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
בתאבון!
עוד עוגות בחושות שמתאימות לאירוח: