FoodisGood

חיפוש

עוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח

עוגה בניחוח נפלא ובטעם נהדר לאוהבי הקפה. מכינים אותה בקלות ומוסיפים אגוזים ושוקולד צ'יפס לשדרוג. עוגת הקפה הזאת היא מתכון בטוח שתמיד מצליח.

מתכון לעוגת קפה בחושה

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה עם חור (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות)

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה או גביע יוגורט יווני (אפשר להכין עוגה פרווה ע"י שימוש בגביע שמנת ריץ' קטן)
  • כף גדושה אבקת נס קפה (האבקה לא המגולען)
  • 1/3 כוס מים חמימים
  • 2 כוסות קמח תופח

תוספות מומלצות לעוגה:

  • חופן שוקולד צ'יפס מריר
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • חצאי אגוזי מלך לעיטור

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מקציפים עם מטרפה את הביצים עם הסוכר רק עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
  2. מוסיפים לאט לאט את השמן תוך כדי הקצפה עם היד השנייה.
  3. מוסיפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ובוחשים מעט.
  4. מערבבים בכוס המים החמימים את 2 כפות הנס קפה עד שהאבקה נמסה לחלוטין.
  5. מוסיפים את הקמח לקערת הבלילה ומיד אחריו את הנס קפה המוכן ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת קרמית.
  6. מוסיפים אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
  7. משמנים את התבנית ויוצקים פנימה את הבלילה, למעלה מפזרים חצאי אגוזי מלך לעיטור.
  8. אופים בתנור חם על 180 מעלות למשך כ-45 דקות.
  9. מניחים את העוגה להתייצבות וצינון בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
    בתאבון!

עוד עוגות בחושות שמתאימות לאירוח:

דילוג לתוכן