יש הום פרייז מתפוחי אדמה, את זה כולנו כבר יודעים. אבל אם אתם אוהבי בטטה מושבעים המחשבה על הום פרייז בטטה בטוח עלתה בראשכם (אולי יותר מפעם אחת). אז החלטנו לפנק אתכם עם המתכון הבא להום פרייז בטטה שמכינים בקלות, אין מצב שלא תאהבו.
מצרכים:
- 3 בטטות קלופות
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- כף גדושה מיונז
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/8 כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
- מתחילים בקילוף הבטטות, חותכים לקוביות קטנות בגודל שווה *זכרו הבטטה קצת יותר קשה מתפוח אדמה ולכן חשוב להשתמש בקרש חיתוך ובסכין חדה.
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את קוביות הבטטה כ-15 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה את שאר מצרכי המתכון – מלח, שמן זית, מיונז, רוטב צ'ילי, פלפל שחור ופפריקה.
- לאחר 15 דקות בישול מסננים את המים ומעבירים את הבטטות לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
- שופכים את הרוטב ומערבבים בעדינות כך שהרוטב מצפה את כל הבטטות.
- זה הזמן להכניס את התבנית לתנור חם על 200 מעלות – אפייה של 20 דקות דקות והבטטות מוכנות.
- לאקסרה קריספיות ניתן להעביר את התנור למצב גריל ולצלות עוד כ-2 דקות.
הכנתם ואהבתם? כנראה יש לכם טעם טוב :) קבלו מתכונים נוספים שבטוח תתחברו אליהם: