FoodisGood

5 מתכונים לסלטי בטטה מיוחדים שכדאי להכיר

הן כתומות, טעימות ואינן תלויות בעונה מסוימת, מה שהופך אותן לאופציה זמינה כתוספת מושלמת לכל ארוחה. מלבד העובדה שסלט בטטה מוצלח יוסיף לכם צבע לארוחה, הוא גם צפוי לספק לכם תחושת שובע לזמן ממושך ויכול בהחלט לעמוד בפני עצמו כמנה לארוחה ערב טעימה ובריאה. הנה 5 מתכונים מעולים לסלטי בטטה (חמים וגם קרים) שכדאי להכיר.

1. מתכון לסלט בטטה ועדשים חם

סלט בריא, צבעוני ומלא בערכים תזונתיים חיוביים. הסלט המושלם כתוספת משביעה ומיוחדת לארוחת צהריים . שילוב טעמים נהדר של עדשים שחורות ובטטה מתקתקה וכל זאת ברוטב של סילאן ובלסמי מיוחד. סלט שיחמם אתכם בימי חורף קרים.

למתכון: סלט בטטה ועדשים חם

2. מתכון לסלט ברוקולי ובטטה ברוטב שום חמצמץ

broccoli and potato salad

עוד מתכון מעולה לסלט בטטה בריא וקל להכנה, שילוב הצבעים בסלט הזה מעורר את התיאבון והופך אותו למנה המושלמת לארוחת ערב לשומרי משקל, לטבעוניים ולא רק. קוביות בטטה צלויות בתנור יחד עם פרחי ברוקולי מאודים והכל ברוטב מיונז ושום חמצמץ שמשתלב נהדר עם טעמי הסלט. טעים חם וגם קר.

למתכון: סלט ברוקולי ובטטה

3. מתכון לסלט קינואה ובטטה צלויה בתנור

Quinoa and sweet potato salad

קוביות הבטטה הצלויות בסלט הקינואה הזה הופכות אותו מעוד סלט קינואה רגיל לסלט קינואה מנצח! הבטטה מוסיפה לסלט בדיוק את הנפח לו הוא נחוץ והופכת אותו לסלט המושלם לאירוח, לארוחת צהריים או ערב בריאה במיוחד. עוד תמצאו בסלט: גרגירי רימון, פיסטוקים ורוטב סילאן הדרים משגע.

למתכון: סלט קינואה ובטטה צלויה

4. מתכון לסלט בטטה קריספי ברוטב ויניגרט

Fried Sweet Potato Salad

סלט עשיר מאוד, קריספי ומומץ במיוחד המשלב בתוכות כל טוב. מלבד צ'יםס בטטה קריספי (וממכר במיוחד) תמצאו בסלט גם אגוזים, פטריות טריות, צנוברים, שרי ועלים ירוקים. סלט בריא וטעים שהוא חגיגה לעיניים וגם לחייך. הסלט המומלץ ביותר לאירוח שיספק לכם מחמאות על בסיס קבוע. לסלט טבעוני פשוט החליפו את הדבש בסילאן.

למתכון: סלט בטטה קריספי

5. מתכון לסלט קוביות בטטה ואגוזים מתוק

sweet potato salad in maple sauce

את הסלט הזה אתם תכינו שוב ושוב! הוא מקורי ומיוחד, יש לו טעם מתקתק וניחוח מייפל משגע, הוא כל-כך טעים שלא תפסיקו לאכול אותו והכי חשוב – הוא קל להכנה! בסיר אחד מקפיצים יחד את כל מרכיבי הסלט ומתקבלת חגיגת טעמים מושלמת.

למתכון: קוביות בטטה ואגוזים ברוטב מייפל

מתכון מומלץ: פשטידת בטטה ופטריות נהדרת
למה אתם צריכים להקפיא בצל מקורמל + 3 דרכים לעשות זאת

האם ידעתם שאתם יכולים להקפיא בצל מקורמל? כן, אותו בצל מקורמל שאנחנו כל-כך אוהבים, זה שנותן למנות שלנו טעם אגוזי ורמיזה מתוקה. אז בפעם הבאה שאתם מכינים בצל מקורמל – פשוט הכינו כמו גדולה והקפיאו אותו! למה? בכתבה הבאה תמצאו כמה סיבות טובות + 3 דרכים יצירתיות להקפאה + איך להכין בצל מקורמל ומתי להשתמש בו!

אחת ולתמיד: האם חריף בריא או מזיק לגוף?

אנחנו אוהבים אותו במטבוחה, בסלטים, בתבשילים ובדגים, אבל האם המזון החריף בריא או מזיק לגופנו? בואו לגלות את היתרונות והחסרונות של פלפלים ומזונות חריפים וגם – 6 מתכונים חריפים מומלצים!

30+ טיפים לבישול שישנו את חייכם במטבח

איך שוברים ביצה בדרך הנכונה? איך מכינים צ'יפס כמו במסעדה ואיך מחלצים את גרעיני הרימון מבלי להתלכלך? אספנו עבורכם מעל ל-30 טיפים חשובים ומוצלחים ביותר לשיפור טעמים ועבודה נכונה במטבח.

עוגת שוקולד ללא סוכר

מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר, כזה שמתאים לאירוח, ליום הולדת או סתם לפינוק של בני המשפחה. עוגה חגיגית וטעימה במיוחד.

דילוג לתוכן