חציל בטחינה: בתנור וגם על האש

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אחת המנות הראשונות הקלאסיות, אם לא הכי קלאסית שיש – חציל בטחינה! השילוב המושלם בין החציל הרך לטחינה החמוצה, הוא שילוב שקשה לעמוד בפניו. אז איך אתם אוהבים את החצילים שלכם? קלוי בתנור או אולי שרוף טוב טוב על הגריל? כך או אחרת, אנחנו בעד לנסות את 2 המתכונים, אז בואו נראה איך עושים את זה בקלי קלות.

לפני הכל – מתכון לטחינה!

לפני שניגש להכין את החציל העסיסי, כדאי שנכין מראש את הטחינה המושלמת שתתאים בדיוק למנת החציל שלכם.

מצרכים

  • חצי קופסת טחינה גולמית
  • 4 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • מים קרים בהדרגה עד לדילול

איך מכינים?

  1. מערבבים את הטחינה בקערה עם מיץ לימון.
  2. מוסיפים שיני שום כתושות ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים הקרים לטחינה בהדרגה, עד לדילול הרצוי ומניחים בצד.

ואם בא לכם ממש להשקיע, יש לנו מתכון לטחינה מיוחדת במרקם אוורירי שעדיין לא יצא לכם לטעום >> מתכון לטחינה





חציל קלוי בתנור

אם אתם אוהבים את החצילים שלכם חרוכים מעט, אך לא שרופים – אפייה בתנור זאת האופציה המושלמת בשבילכם.

מה צריך?

  • 1 חציל
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח פלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  1. מחממים תנור מראש על 200 מעלות
  2. חותכים את החציל לחצי, ובעזרת סכין מסמנים חתכים בצורת איקס בעדינות, מבלי לחתוך בבשר החציל, על כל אחד מהחצאים.
  3. מורחים שמן זית על כל החצילים ומטבלים במלח פלפל.
  4. מניחים את החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  5. לאחר שהחציל מוכן, מוסיפים את הטחינה מעל החציל בכמות הרצויה ומגישים חם.

חציל על הגריל

אין דבר כזה שעושים על האש ואין חציל בטחינה! זה חוק בל יעבור – לכל אוהבי החצילים כמובן. החציל השרוף שמגיע חם היישר מהגריל, מוציא אדים ובטעם מעט מעושן – ממולא ישר בטחינה טרייה, איזה מעדן.

איך מכינים?

  1. כשהגריל חם ופינינו מקום מיוחד לחציל, שוטפים את החציל היטב ומניחים על הגריל החם.
  2. ניתן לעטוף את החציל בנייר כסף במידת הצורך.
  3. לאחר כחצי שעה עד 40 דקות, קליפת החציל נהיית רכה וחרוכה, כך תדעו שהחציל מוכן.
  4. חוצים את החציל לאורכו ומתבלים בטחינה – כמה שיותר, יותר טוב! בתאבון.




טיפים לשדרוג:

טעם: את הטחינה ניתן לשדרג עם נגיעות סילאן: ניתן לערבב סילאן עם תערובת הטחינה בעת ההכנה, או לזלף את הסילאן מעל הטחינה והחצילים – זה יתן לכל המנה מתקתקות מעודנת וטעם נפלא.

מרקם: אפשרות נוספת לשדרוג החציל בטחינה שלכם, היא צנוברים מטוגנים. את הצנוברים ניתן לפזר מעל הטחינה והחציל, מה שיוסיף קראנצ’יות מדליקה למנה שלכם.

חריפות: תוספת נחמדה נוספת, היא סלט עגבניות חריף. תשדרגו לעצמכם את מנת החצילים בכמה רמות בוודאות >> קליק למתכון לסלט עגבניות חריף מעולה.

כמה אתם באמת יודעים על החצילים?

  • ידעתם שחצילים לא נחשבים לירקות כלל? מסתבר שהחציל הוא בכלל פרי. אנחנו לא נתווכח עם עובדות שהיו פה לפנינו.
  • החצילים מכילים ניקוטין, אמנם בכמות מאוד קטנה, אבל הם מכילים את כמות הניקוטין הגבוהה ביותר, לעומת כל ירק אחר. אל תדאגו, זה לא אומר שאתם מכורים לניקוטין עכשיו, כדי להשוות לכמות הניקוטין שיש בסיגריה, תצטרכו לאכול לפחות 20 ק”ג של חצילים.
  • החצילים משתייכים לאותה המשפחה אליה משתייכות העגבניות, תפוח האדמה והפלפלים האדומים, את כולם אנחנו אוהבים 🙂
  • החצילים מכילים כ-95% מים! לבריאות!

אם עוד לא למדתם מספיק על חצילים, כדאי שתכינו מהם את המתכונים הבאים:

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות: ,

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *