FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מנה שהיא תוספת חמה ומנחמת שמשדרגת כל ארוחה, ויכולה גם לעמוד כארוחה מלאה בפני עצמה. מתכון לשעועית לבנה מבושלת ברוטב עגבניות מתובל.

מתכון לשעועית לבנה ברוטב עגבנות

זמן עבודה: 10 דק'

מצרכים:

  • 500 גרם שעועית לבנה יבשה או שעועית לבנה קפואה
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי (אפשר לוותר)
  • 2 עלי דפנה
  • פלפל, מלח

הוראות הכנה:

  1. משרים את השעועית הלבנה למשך לילה, שוטפים ומסננים (אפשר להשתמש בשעועית קפואה ולדלג על שלב זה).
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל כ-5 דקות. מוסיפים שום ומערבבים.
  3. שופכים 2 ליטר מים לסיר, מוסיפים שעועית, מלח, פלפל ועלי דפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהשעועית מבושלת. (משך הבישול מתקצר אם משתמשים בשעועית קפואה).
  4.  מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק עגבניות ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה מבשלים כ-5 דקות על אש גבוהה, ללא מכסה.
  5. טועמים ומתקנים את התיבול, מעבירים לקערה ומגישים לצד לחם כפרי או שחור.
    בתאבון!

עוד מתכונים שעועית נפלאים:

עוד מתכונים טעימים ברוטב עגבניות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email