FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

מנה שהיא תוספת חמה ומנחמת שמשדרגת כל ארוחה, ויכולה גם לעמוד כארוחה מלאה בפני עצמה. מתכון לשעועית לבנה מבושלת ברוטב עגבניות מתובל.

מתכון לשעועית לבנה ברוטב עגבנות

זמן עבודה: 10 דק'

מצרכים:

  • 500 גרם שעועית לבנה יבשה או שעועית לבנה קפואה
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי (אפשר לוותר)
  • 2 עלי דפנה
  • פלפל, מלח

הוראות הכנה:

  1. משרים את השעועית הלבנה למשך לילה, שוטפים ומסננים (אפשר להשתמש בשעועית קפואה ולדלג על שלב זה).
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל כ-5 דקות. מוסיפים שום ומערבבים.
  3. שופכים 2 ליטר מים לסיר, מוסיפים שעועית, מלח, פלפל ועלי דפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהשעועית מבושלת. (משך הבישול מתקצר אם משתמשים בשעועית קפואה).
  4.  מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק עגבניות ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה מבשלים כ-5 דקות על אש גבוהה, ללא מכסה.
  5. טועמים ומתקנים את התיבול, מעבירים לקערה ומגישים לצד לחם כפרי או שחור.
    בתאבון!

עוד מתכונים שעועית נפלאים:

עוד מתכונים טעימים ברוטב עגבניות

דילוג לתוכן