מנה שהיא תוספת חמה ומנחמת שמשדרגת כל ארוחה, ויכולה גם לעמוד כארוחה מלאה בפני עצמה. מתכון לשעועית לבנה מבושלת ברוטב עגבניות מתובל.
מתכון לשעועית לבנה ברוטב עגבנות
זמן עבודה: 10 דק'
מצרכים:
- 500 גרם שעועית לבנה יבשה או שעועית לבנה קפואה
- 2 ליטר מים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 קופסת עגבניות חתוכות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 5 גרגרי פלפל אנגלי (אפשר לוותר)
- 2 עלי דפנה
- פלפל, מלח
הוראות הכנה:
- משרים את השעועית הלבנה למשך לילה, שוטפים ומסננים (אפשר להשתמש בשעועית קפואה ולדלג על שלב זה).
- מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל כ-5 דקות. מוסיפים שום ומערבבים.
- שופכים 2 ליטר מים לסיר, מוסיפים שעועית, מלח, פלפל ועלי דפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהשעועית מבושלת. (משך הבישול מתקצר אם משתמשים בשעועית קפואה).
- מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק עגבניות ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה מבשלים כ-5 דקות על אש גבוהה, ללא מכסה.
- טועמים ומתקנים את התיבול, מעבירים לקערה ומגישים לצד לחם כפרי או שחור.
בתאבון!