FoodisGood

חיפוש

קציצות עם שעועית ואטריות בסיר אחד

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

כשגשום בחוץ, כשלא רוצים ללכלך הרבה כלים או כשסתם יש חשק למנה מנחמת ומשביעה - התבשיל הבא יעשה את העבודה! תבשיל שעועית עם אטריות וקציצות ברוטב עגבניות עסיסי שמכינים בסיר אחד בלבד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה

    1 שעה 20 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה

1 בצל מגורד

כפית מלח

חצי כפית פלפל

למרק:

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית אבקת מרק עוף

מעט כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

2 עגבניות טריות

2 כוסות שעועית לבנה יבשה מושרות לילה קודם ומבושלת עד לחצי ריכוך

כחצי חבילה אטריות רחבות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

שמן

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הקציצות - בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה, מסדרים קציצות על מגש ומכניסים למקרר להתייצבות עד שהמרק מוכן.

את 2 העגבניות מגרדים בפומפייה על הצד הגס.

בסיר רחב מחממים כף שמן ומוסיפים את העגבניות, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.

כעת מוסיפים לסיר רסק עגבניות ותבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כמון ומרק עוף).

זה הזמן להוסיף את הקציצות - מוסיפים לסיר יחד עם ¼ כוס מים ומבשלים כ-3 דקות, הופכים את הקציצות וממשיכים בטיגון עוד כדקה.

כעת מוסיפים לסיר מים - כשלושת רבעי גובה הסיר.

מוסיפים שעועית ותפוחי אדמה, מנמיכים ללהבה בינונית נמוכה, סוגרים מכה ומבשלים 45 דקות.

ב-7 דקות האחרונות לבישול מוסיפים את האטריות עד לריכוך.

עוד מתכונים לקציצות בשר שכולם אוהבים:

ואם אתם ממש אוהבים בשר טחון, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> עשרות רעיונות ומתכונים להכנה עם בשר טחון

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן