קציצות עם שעועית ואטריות בסיר אחד
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) עיקריות
כשגשום בחוץ, כשלא רוצים ללכלך הרבה כלים או כשסתם יש חשק למנה מנחמת ומשביעה - התבשיל הבא יעשה את העבודה! תבשיל שעועית עם אטריות וקציצות ברוטב עגבניות עסיסי שמכינים בסיר אחד בלבד.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
20 דקות
1 שעה
1 שעה 20 דקות
- 3-4 סועדים
מצרכים למתכון
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
1 בצל מגורד
כפית מלח
חצי כפית פלפל
למרק:
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית אבקת מרק עוף
מעט כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
2 עגבניות טריות
2 כוסות שעועית לבנה יבשה מושרות לילה קודם ומבושלת עד לחצי ריכוך
כחצי חבילה אטריות רחבות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
שמן
הוראות הכנה
מתחילים בהכנת הקציצות - בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה, מסדרים קציצות על מגש ומכניסים למקרר להתייצבות עד שהמרק מוכן.
את 2 העגבניות מגרדים בפומפייה על הצד הגס.
בסיר רחב מחממים כף שמן ומוסיפים את העגבניות, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
כעת מוסיפים לסיר רסק עגבניות ותבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כמון ומרק עוף).
זה הזמן להוסיף את הקציצות - מוסיפים לסיר יחד עם ¼ כוס מים ומבשלים כ-3 דקות, הופכים את הקציצות וממשיכים בטיגון עוד כדקה.
כעת מוסיפים לסיר מים - כשלושת רבעי גובה הסיר.
מוסיפים שעועית ותפוחי אדמה, מנמיכים ללהבה בינונית נמוכה, סוגרים מכה ומבשלים 45 דקות.
ב-7 דקות האחרונות לבישול מוסיפים את האטריות עד לריכוך.
עוד מתכונים לקציצות בשר שכולם אוהבים:
ואם אתם ממש אוהבים בשר טחון, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> עשרות רעיונות ומתכונים להכנה עם בשר טחון