ירקות מוקפצים בסגנון סיני זו דרך כל-כך מוצלחת לשלב ירקות בתפריט היומי. קל להכנה, טעים ושובר שגרה – מתכון למוקפץ ירקות קליל וטעים שתמיד תוכלו לשלב בתפריט השבועי. מוקפץ ירקות ניתן להכין עם איזה ירק שאוהבים, לכן תוכלו לקחת את המתכון הזה כבסיס לירקות המוקפצים שלכם אבל בעצם להפחית או להוסיף איזה ירק שתרצו. מנה בריאה, צבעונית, משביעה וסופר טעימה!
זמן עבודה: 20 דקות | 2-3 מנות של ירקות מוקפצים
מצרכים:
- 2 כפות שמן
- 4 בצלים פרוסים לרצועות
- 1 שן שום כתושה
- חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי, כ-1 ס"מ, קלוף ומגורר
- 1 גזר פרוס לעיגולים דקים
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 100 גרם תירס גמדי חצוי
- 1/4 כרוב חתוך לקוביות קטנות
- 150 גרם פטריות טריות פרוסות
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
- 1/2 ראש ברוקולי טרי, מפורק לפרחים וחלוט כ-10 דקות
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות מים קרים
- 4 כפות רוטב סויה
- 4 כפות סילאן
- לשדרוג: חופן אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה קורנפלור עם מים קרים. מוסיפים סויה וסילאן ומערבבים. מניחים בצד.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת ווק ובו מטגנים את הבצל הפרוס כ-3 דקות.
- מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה אחת.
- מוסיפים גזר, פלפל, תירס, כרוב ופטריות, מקפיצים ביחד כ-4 דקות.
- מוסיפים בצל ירוק וברוקולי ומקפיצים בעדינות מבלי לשבור את הברוקולי עוד כ-2 דקות.
- שופכים את הרוטב על הירקות שבווק, מוסיפים פטרוזיליה או כוסברה אם אוהבים ומקפיצים יחדיו לציפוי אחיד, 2 דקות הקפצה והירקות מוכנים. בתאבון!
טיפים, שדרוגים והערות להכנת מוקפץ ירקות מנצח:
- המוקפץ הזה מצוין ועם רוטב בסיסי, בזכות היותו בסיסי הוא משתלב נהדר עם כל ירק או תוספת שתבחרו למוקפץ שלכם, אז אל תפחדו לשחק עם שלל ירקות שאתם אוהבים, תוספות כמו עשבי תיבול, פיצוחים ואפילו נודלס בהכנה מהירה – הכל הולך.
- אם אין סילאן אפשר להשתמש בדבש להכנת המוקפץ. גם ג'ינג'ר הוא לא חובה, אבל הוא סופר משדרג את טעם הירקות וממש כדאי לנסות להכין את הירקות המוקפצים עם ג'ינג'ר.
- הקורנפלור עוזר להסמיך את הרוטב בצורה הטובה ביותר, אבל אם אין לכם קורנפלור תוכלו להשתמש בקמח באותה הצורה.
- להכנת ירקות מוקפצים מעולים חשוב לחתוך חותכים את הירקות לחתיכות די שוות בגודלן, כך שיתבשלו בצורה אחידה. זה חשוב במיוחד אם אתם משתמשים במגוון רחב של סוגי ירקות במוקפץ שלכם.
- בעת הכנת המוקפץ, הקפידו להשתמש בחום גבוה כדי שהירקות יישארו פריכים ובעלי טעם מורגש. אל תבשלו יתר על המידה את הירקות – הם יהפכו לדלילים ופחות מוצלחים.
- כשמוסיפים ירקות שצריכים בישול כמו שעועית ירוקה טרייה / קולורבי וכד'.. חשוב מאוד לבשל את הירקות לפני הכנסתם למוקפץ או לחתוך אותם לחתיכות דקות מאוד כדי לוודא שיתבשלו בהתאם.
- מוקפץ ירקות הוא מנה מעולה להגיש לצד אורז סושי, בשר או עוף על הגריל או אפילו בתוך טורטייה עם אבוקדו.
עוד מתכוני מוקפץ שאנחנו אוהבים:
אם אתם אוהבים את הטעמים האסייתיים ואיך שהם משתלבים עם ירקות, בשר, עוף ואטריות – הנה כמה מהמתכונים הכי שווים