עוגיות במרקם מושלם ובלי רגשות אשם – מתכון מעולה להכנת עוגיות חמאה עם קמח שקדים שמתאימות לתזונה קטוגנית. ההכנה קלה והתוצאה מפתיעה.
זמן עבודה: 10 דקות
מצרכים:
- 250 גרם קמח שקדים
- 40 גרם סוויטנגו
- 100 גרם חמאה קרה
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים לחמאה קמח שקדים, ממתיק ותמצית וניל וטוחנים יחדיו 10 פולסים – קודם יתקבל מרקם חולי ואז כשנלוש יחדיו זה יהפוך לסוג של בצק.
- מוציאים מהמעבד, לשים בידיים ויוצרים כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומן הבצק יוצרים איזו צורת עוגיות שרוצים, חשוב שהעוגיות יהיו שטוחות ולא עבוד כמו כדורים כדי לקבל מרקם פריך.
- אופים את העוגיות בתנור חם על 180 מעלות למשך 10-20 דקות. העוגיות מוכנות שהן זהובות.
- מצננים כ-20 דקות לפני שאוכלים. בתאבון!