FoodisGood

חיפוש
Close this search box.

סיר אידוי • 6 הסירים הכי המומלצים + מדריך קנייה

הנה עובדה – ירקות מאודים יכולים להיות ממש טעימים ולשמור על המרקם הנפלא שלהם, וזה נכון גם לכיסונים, עוף, דגים ועוד. הטריק הוא להשתמש בסיר אידוי איכותי שמחזיק את המזון מעל המים הרותחים, כך שהמזון מתבשל באדים מבלי לגעת במים עצמם. אז אילו סירי אידוי הם המומלצים ביותר ומה חשוב לדעת לפני שרוכשים סיר אידוי למטבח הביתי? הכל בכתבה הבאה!

מה זה בעצם סיר אידוי ואיך הוא פועל? סיר אידוי הוא כלי לבישול מאכלים באמצעות אדי מים. המזון מונח בתוך הסיר על מעין מגש או סלסילה שמתחתיו מים רותחים, והאדים מבשלים את המאכלים בעדינות.

מהם היתרונות של בישול באמצעות אידוי? בישול באידוי נחשב לאחת השיטות הבריאות והעדינות ביותר להכנת מגוון רחב של מאכלים. לא רק שהוא משמר את ערכם התזונתי וריחם הטבעי של המזונות, הוא גם מציע חווית בישול נוחה ונקייה. זו היא שיטה בריאה יותר לבישול ללא שמן נוסף.

אילו מזונות מומלצים לאידוי בסיר אידוי? מלבד אידוי של ירקות ופירות, בישול באידוי מומלץ גם לגבי עוף, בשר, דגים ועוד.. מנות מסורתיות מהמטבח האסייתי כמו לחמניות באן מאודות, דים סאם וספרינג רולס.

מה במדריך? ניווט מהיר:

חשמלי, במבוק או נירוסטה? איזה סיר אידוי מתאים לי?

יש המון סוגים של סירי אידוי אבל 3 הפופולריים ביותר הם סירי אידוי חשמליים, מבמבוק ומנירוסטה, קחו בחשבון את הגורמים הבאים בבחירת סיר אידוי למטבח שלכם:

סיר אידוי חשמלי:

  • נוחות: נוחות מקסימלית, דורש רק חיבור לחשמל ולא נדרש מקור חום חיצוני.
  • בישול: מתאים לבישול אוטומטי וניתן לתזמון. לרוב כולל כמה קומות לבישול מרובה.
  • מחיר: בדרך כלל יותר יקר מהסוגים האחרים.

סיר אידוי מבמבוק:

  • נוחות: יכול להיפגע ולהתעוות, דורש סיר או מחבת עם מים לאידוי בסיס. דורש שטיפה ידנית בלבד עם סבון עדין ללא ריח.
  • בישול: סופג את הלחות ומשדר טעם עדין למזון. מסורתי ומתאים במיוחד למטבח האסייתי.
  • מחיר: מחיר ידידותי.
  • בונוס: ידידותי לסביבה ובעל מראה אסתטי.

סיר אידוי נירוסטה:

  • נוחות: עמיד וחזק לאורך זמן, מתאים לשימוש יומיומי. משקל קל, קל לניקוי ולא נוטה לחלודה.
  • בישול: מספק התפלגות חום אחידה לאידוי מהיר ומוצלח של המזון.
  • מחיר: משתנה ויכול להיות נוח או יקר, תלוי בדגם.
  • בונוס: עשוי להתאים למדיח כלים, תלוי בדגם. 

סירי אידוי חשמליים מומלצים

הכי טוב באופן כללי: סיר אידוי חשמלי מבית Hamilton Beach

סיר האידוי החשמלי של המילטון הוא חסכוני ומתאים לבישול בנפחים שונים, עם שתי קומות שניתן לערום ולאחסן בקלות. תוכלו לבשל עם מחיצה להפרדת מאכלים או בלעדיה. כולל קערת אורז למאכלים קטנים ופונקציית התחלת בישול מתוזמנת. עם זאת, יש לשים לב למצב שמירת החום שעלול לרכך מדי את המאכלים.

⭐ יתרונות: נוחות מקסימלית עם טיימר קל לשימוש. מתאים גם למאכלים גבוהים וכולל פונקציית עיכוב אידוי.

הכי טוב בגזרת הפרימיום: סיר אידוי חשמלי דיגיטלי CookFresh מבית Cuisinart

אינטואיטיבי ויעיל, עם סלסלת אידוי שתוכלו לשים במדיח כלים לניקוי קל, ומיכל מים שמחזיק כליטר אחד. יש לו גם תוכניות מראש לסוגים שונים של מזון, והוא מאדה את המזון באופן אחיד. עם פאנל שליטה דיגיטלי שמצורף לו מסך LCD עם כפתורי התחלה/עצירה, השהייה, וחימום מחדש, כמו גם הגדרות מזון מוכנות מראש כדי להקל על הבישול. ניתן גם להגדיר באופן ידני לבישול מותאם אישית.

האדים מגיעים מלמעלה למטה, מקיפים את המזון ומבשלים אותו במהירות ובאופן אחיד. מיכל המים נשלף למילוי קל. ידיות על סלסלת האידוי הנירוסטה מאפשרות להוציא את המזון המבושל בקלות. הנפח מספיק בערך למשפחה של חמישה.

 ❌ אמנם מדובר בסיר אידוי פרימיום, אך מחירו בהתאם, לא מתאים לכל כיס

התמורה הכי טובה למחיר: סיר אידוי חשמלי מבית OVENTE

סיר האידוי החשמלי OVENTE בעל שתי קומות, מושלם לבישול ירקות, טופו, דגים או בשרים, ובעל תכונות המספקות חווית בישול יעילה ונוחה. עם 400 ואט של עוצמה, נורית מחוון, טיימר של 60 דקות וכיבוי אוטומטי, המכשיר הזה ידאג שלא תשכחו את האוכל על האש. בנוסף, הוא מציע אפשרות לבישול מקביל בשתי סלסלאות שקופות, כך שתוכלו להכין מספר מנות בו זמנית מבלי שהטעמים יערבבו. והניקוי? קל יותר מתמיד – הסלסלאות ומגש האוכל מתאימים למדיח כלים ובסיומו של תהליך הבישול, כל חלקי המכשיר נכנסים זה בתוך זה לאחסון קומפקטי.

*טיפ חשוב בבחירת סיר אידוי חשמלי:

עוצמת החימום בסירי אידוי חשמליים מדודה בוואט והיא קובעת כמה מהר הסיר יכול לחמם את המים או המזון. סירים עם עוצמה גבוהה יותר יחממו מהר יותר, אך יצרכו יותר חשמל. לדוגמה:

  • סיר אידוי חשמלי עם עוצמה של 600-800 וואט יתאים לשימושים קטנים ועדינים יותר.
  • סיר עם עוצמה של 1000-1500 וואט יהיה אידיאלי לשימוש יומיומי למשפחות קטנות או בינוניות.
  • סירים בעלי עוצמה של 1500 וואט ומעלה מתאימים לשימוש מסחרי או למשפחות גדולות שצריכות לחמם כמויות גדולות של מזון במהירות.

חשוב לציין שעוצמה גבוהה יותר אינה בהכרח מרמזת על איכות טובה יותר, אלא על יכולת חימום מהירה יותר. יש לשקול את כל הפרמטרים.

סירי אידוי במבוק מומלצים

הכי מקצועי: סיר אידוי במבוק בשתי קומות של Hcooker

סיר אידוי מבמבוק מוסיף נגיעה מסורתית למטבח ומתאים במיוחד למנות אסייתיות כמו דימ סאם. הבמבוק סופג את הלחות ומשדר עדינות לאוכל שמתבשל בו. לסלסילות האידוי של הסיר יש רצועת מתכת מסביב לתחתית ולחלק העליון שמחזקת את הקצוות, מונעת העוותות ושריפה של הקצוות. המלצה שלנו: בחרו בסיר האידוי עם 3 קומות של כדי לאדות יותר מזון בבת אחת.

התמורה הכי טובה למחיר: סיר אידוי במבוק Mister Kitchenware

סיר הבמבוק של Mister Kitchenware הוא סיר אידוי בריא בגודל של 24 ס"מ, עם שתי קומות, שמאפשר לאדות ירקות, דים סאם, לחמניות, עוף, דגים ובשר. השימוש הסיר אדוי מבמבוק משמר ויטמינים ומינרלים וכן צבע, צורה, טעם ומרקם ללא צורך בשמן. הסיר בעל מבנה דו-קומתי שמאפשר בישול של מספר מנות בו זמנית. סיר אידוי מבמבוק סופג לחות עודפת ומונע התעבות על האוכל, והמכסה העגול והמחורר מסייע בהתפלגות החום. לניקוי, השתמשו בחומץ ומים חמים – אך אל תשימו את הסיר במדיח כלים.

טיפים חשובים לשימוש ושמירה על סיר אידוי מבמבוק​

סירי אידוי במבוק מציעים פתרון בישול טבעי, הם לא רק כלי בישול אלגנטי, אלא גם טובים לסביבה, מאחר שהבמבוק הוא משאב מתחדש. השימוש בסירי אידוי מבמבוק מצריך תשומת לב קטנה וכמה פעולות פשוטות שיבטיחו את אורך חייהם ויסייעו להם לשמור על פרופיל טעמים מעודנים וטובים.

  • לפני השימוש הראשוני: לפני השימוש הראשוני בסיר אידוי מבמבוק מומלץ לטבול אותו בעדינות במים נקיים לכמה דקות, זה יסייע למנוע סדקים שעלולים להתפתח.
  • מרחק מהמים: חשוב מאוד  להפריד בין הסיר למים הרותחים כדי לשמור על הבמבוק מפני נזק – האידוי יעשה את שלו בעדינות.
  • שכבת הפרדה: כדי למנוע הידבקות של המזון לסיר יש ליצור שכבת הפרדה של עלי כרוב, חסה או שימוש בנייר אפייה.
  • זמני בישול שונים למאכלים שונים: תכננו מראש את סדר המאכלים על בסיס זמני הבישול שלהם ושימו את המנות שדורשות אידוי ארוך יותר בקומה התחתונה, כדי שהכל יבשל בהרמוניה.
  • טיפול וניקוי: כדי לשמור על חיי הסיר חשוב להימנע משימוש במדיח כלים ולשטוף אותו בניקוי ידני עם מים חמים וחומץ, זה טיפול טבעי ויעיל שישמור על חיי הסיר לאורך זמן. אחרי כל שימוש, וודאו שהסיר מתייבש לחלוטין לפני האחסון.

סירי אידוי נירוסטה מומלצים

סיר אידוי נירוסטה 3 קומות של Concord

סיר אידוי מנירוסטה מציע עמידות וחוזק ומתאים לשימוש יומיומי בקלות. הוא קל לניקוי ולא מחליד, ומספק התפלגות חום אחידה לבישול מהיר ויעיל. סיר האידוי של קונקורד בנוי מ-3 חלקים דינמיים (שניתן לשנות את סידורם). הוא מאופיין בבסיס מנירוסטה איכותית שמסייע לפיזור החום באופן שווה ויוצר איזון נכון בזמן האידוי. הוא סיר מאוד קל, דבר חשוב מאוד בבחירת סיר אידוי. בנוסף, לסיר ידיות מבודדות שתמיד נשארות קרות. סיר האידוי של קונקורד מגיע עם מגשים שונים ולהם גדלים שונים של חורים לבישול מגוון מוצרי מזון. יש לו גם מכסה זכוכית שקופה עם שוליים נוספים לשמירת האדים. לסיר תחתית עבה, התפלגות משקל מאוזנת ועיצוב מדורג.

עוד מוצרים מומלצים לבישול באידוי:

למי שמבשל הרבה בסיר אידוי, ישנם אקססוריז שיכולים לעשות את התהליך יעיל יותר, נוח יותר ואף טעים יותר. כמה מהאקססוריז המומלצים כוללים:

  • ניירות אידוי – ניירות מיוחדים ניתנים להנחה בתחתית מגשי האידוי כדי למנוע הדבקות ולהקל על ניקוי.
  • מחיצות – רשתות או מחיצות המאפשרות לאדות מספר מנות בו זמנית תוך שמירה על נפרדות.
  • כפית או מרית אידוי – כלים מיוחדים להוצאת מאכלים חמים מהסיר ללא סיכון של נזק מהאדים.

 

כל פריט בדף זה נבחר על ידי עורכי האתר. אנו עשויים להרוויח עמלה על חלק מהפריטים שתבחר לקנות.
דילוג לתוכן