אם חשקה נפשכם בתבשיל פרגיות מוצלח – המתכון הזה בול בשבילכם! מתכון קל מאוד שתמיד מצליח לפרגיות ברוטב עם תפוחי אדמה ופלפל אדום. מגישים את התבשיל לצד אורז לבן / פירה / קוסקוס / חלה טרייה.
זמן עבודה: 20 דקות | 3-4 סועדים
מצרכים:
- 800 גרם פרגיות ללא עצם (4-5 חתיכות)
- 2 בצלים גדולים – קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- 2 כפות שמן
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה, 1/2 כפית כורכום, 1/4 כפית כמון, 1 כפית אבקת מרק עוף, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
1 פלפל אדום – קוביות קטנות - 4 תפוחי אדמה גדולים
- מים רותחים לכיסוי הפרגיות
הוראות הכנה:
- מחממים שמן בסיר סוטאז' ומטגנים את הבצל עד לריכוך.
- מוסיפים פלפל אדום, את התבלינים ואת הפרגיות ומקפיצים הכל כ-6 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפרגיות ועוד קצת, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים עם מכסה ומבשלים כ-15 דקות.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מוסיפים לתבשיל ומוודאים שיש מספיק מים שמכסים את תפוחי האדמה, אם לא, מוסיפים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים שוב להבה מבשלים עוד 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. ניתן לבשל עם מכסה לשמירה על הרוטב או לצמצם נוזלי על ידי הסרת המכסה.