FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרגיות ברוטב • תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה מעולה

אם חשקה נפשכם בתבשיל פרגיות מוצלח – המתכון הזה בול בשבילכם! מתכון קל מאוד שתמיד מצליח לפרגיות ברוטב עם תפוחי אדמה ופלפל אדום. מגישים את התבשיל לצד אורז לבן / פירה / קוסקוס / חלה טרייה.

זמן עבודה: 20 דקות | 3-4 סועדים

מצרכים:

  • 800 גרם פרגיות ללא עצם (4-5 חתיכות)
  • 2 בצלים גדולים – קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה, 1/2 כפית כורכום, 1/4 כפית כמון, 1 כפית אבקת מרק עוף, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
    1 פלפל אדום – קוביות קטנות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • מים רותחים לכיסוי הפרגיות

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר סוטאז' ומטגנים את הבצל עד לריכוך.
  2. מוסיפים פלפל אדום, את התבלינים ואת הפרגיות ומקפיצים הכל כ-6 דקות על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפרגיות ועוד קצת, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים עם מכסה ומבשלים כ-15 דקות.
  4. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מוסיפים לתבשיל ומוודאים שיש מספיק מים שמכסים את תפוחי האדמה, אם לא, מוסיפים.
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים שוב להבה מבשלים עוד 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. ניתן לבשל עם מכסה לשמירה על הרוטב או לצמצם נוזלי על ידי הסרת המכסה.

עוד מתכוני פרגיות מומלצים:

דילוג לתוכן