FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילה עוף במחבת בתיבול מנצח

המתכון הזה יהפוך במהירות לחביב על כל המשפחה וימצא מקום של כבוד בתפריט השבועי שלכם – פילה עוף במחבת קל להכנה וטעים טעים בתיבול מדוייק של טריאקי ודבש. לארוחה מושלמת הגישו את פילה העוף המתובל מעל לאורז לבן ולצד ברוקולי מאודה.

זמן עבודה: 15 דקות | 3-4 סועדים

מצרכים:

  • 800 גרם פילה עוף חתוך לרצועות או קוביות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום טרי קלוף וקצוץ
  • שומשום ובצל ירוק קצוץ להגשה

הוראות הכנה:

  1. במחבת טפלון גדולה וכבדה מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים פנימה פילה עוף ומטגנים 3-4 דקות רק על צד אחד, הופכים וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות.
  3. בזמן שהעוף מתבשל, בקערה קטנה טורפים יחד רוטב סויה, מים, דבש, טריאקי, סוכר חום ג'ינג'ר ושום.
  4. שופכים את הרוטב למחבת עם העוף, מערבבים בעדינות וממשיכים לטגן ולערבב עד שהרוטב מסמיך, בערך דקת טיגון אחת.
  5. מפזרים שומשום ובצל ירוק קצוץ ומגישים חם על מצע של אורז לבן ולצד ברוקולי מוקפץ, תיהנו!

טיפים חשובים להצלחת המתכון

  • מתבלים את הרוטב לפי טעם אישי – אם אתם אוהבים אוכל פחות מלוח אפשר להפחית מכמות הסויה במתכון. אם אתם פחות מתחברים לטעם של ג'ינג'ר אפשר להוריד את הכמות או שלא להשתמש בו בכלל.
  • כדאי מאוד לחתוך את פילה העוף לחתיכות בגודל שווה כך תהיו בטוחים שהעוף יתבשל באופן שווה.
  • שימו לב לא לבשל יתר על המידה את העוף כי הוא עלול להתייבש.
  • אם המחבת שלכם קטנה והעוף צפוף מידי טגנו את העוף ב-2 נגלות ורק לאחר שכל נתחי פילה העוף מוכנים הוסיפו את כולם למחבת ובשלו יחד עם הרוטב.
  • פילה עוף נשמר היטב בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.
  • לחימום מחדש ניתן להקפיץ קלות על מחבת חמה.

עוד מנה מעניינת להכנה עם פילה עוף >> אצבעות פילה עוף קריספי

דילוג לתוכן