המתכון הזה יהפוך במהירות לחביב על כל המשפחה וימצא מקום של כבוד בתפריט השבועי שלכם – פילה עוף במחבת קל להכנה וטעים טעים בתיבול מדוייק של טריאקי ודבש. לארוחה מושלמת הגישו את פילה העוף המתובל מעל לאורז לבן ולצד ברוקולי מאודה.
זמן עבודה: 15 דקות | 3-4 סועדים
מצרכים:
- 800 גרם פילה עוף חתוך לרצועות או קוביות
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות דבש
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ
- 2 שיני שום טרי קלוף וקצוץ
- שומשום ובצל ירוק קצוץ להגשה
הוראות הכנה:
- במחבת טפלון גדולה וכבדה מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים פנימה פילה עוף ומטגנים 3-4 דקות רק על צד אחד, הופכים וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות.
- בזמן שהעוף מתבשל, בקערה קטנה טורפים יחד רוטב סויה, מים, דבש, טריאקי, סוכר חום ג'ינג'ר ושום.
- שופכים את הרוטב למחבת עם העוף, מערבבים בעדינות וממשיכים לטגן ולערבב עד שהרוטב מסמיך, בערך דקת טיגון אחת.
- מפזרים שומשום ובצל ירוק קצוץ ומגישים חם על מצע של אורז לבן ולצד ברוקולי מוקפץ, תיהנו!
טיפים חשובים להצלחת המתכון
- מתבלים את הרוטב לפי טעם אישי – אם אתם אוהבים אוכל פחות מלוח אפשר להפחית מכמות הסויה במתכון. אם אתם פחות מתחברים לטעם של ג'ינג'ר אפשר להוריד את הכמות או שלא להשתמש בו בכלל.
- כדאי מאוד לחתוך את פילה העוף לחתיכות בגודל שווה כך תהיו בטוחים שהעוף יתבשל באופן שווה.
- שימו לב לא לבשל יתר על המידה את העוף כי הוא עלול להתייבש.
- אם המחבת שלכם קטנה והעוף צפוף מידי טגנו את העוף ב-2 נגלות ורק לאחר שכל נתחי פילה העוף מוכנים הוסיפו את כולם למחבת ובשלו יחד עם הרוטב.
- פילה עוף נשמר היטב בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.
- לחימום מחדש ניתן להקפיץ קלות על מחבת חמה.
עוד מנה מעניינת להכנה עם פילה עוף >> אצבעות פילה עוף קריספי