FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוף חמוץ מתוק בגרסה מקוצרת (מוכן ב-15 דק')

עוף חמוץ מתוק הוא מאכל פופולרי במטבחים אסייתיים רבים. את המנה מכינים עם עוף במרינדה מתערובת של רוטב סויה, חומץ, סוכר ותבלינים. לאחר מכן, העוף מבושל ברוטב העשוי מהמרינדה, ולרוב מוגש עם אורז או אטריות. עוף חמוץ מתוק הוא מנה טעימה וקלה להכנה שכולם יכולים ליהנות ממנה. לפניכם הגרסה המקוצרת (והלא פחות מוצלחת) להכנת עוף חמוץ מתוק בבית בקלי קלות!

זמן עבודה: 10 דקות | קילו חזה עוף

מצרכים:

  • 1 קילו חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס חומץ
  • 3/4 כוס מים
  • 1 + 1/2 כפות רוטב סויה
  • 1 + 1/2 כפות אבקת שום

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה ורחבה עם כף שמן ובה מטגנים את חזה העוף למשך 5 דקות, עד שהוא לבן מכל הצדדים.
  2. בקערה קטנה מערבבים את שאר המצרכים = סוכר, רוטב צ'ילי, חומץ, מים, רוטב סויה ואבקת שום.
  3. אחרי 5 דקות בישול של חזה העוף מוסיפים למחבת את הרוטב ומערבבים היטב לציפוי אחיד של כל קוביות העוף.
  4. ממשיכים לבשל ולערבב באיטיות למשך עוד כ-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שהעוף מוכן והרוטב הצטמצם.
  5. מגישים מעל אורז לבן או אטריות יחד עם הרוטב שבמחבת ונהנים! בתאבון.

עוד מתכונים מעולים מהמטבח האסייתי:

🆕 הכי חדשים
passover-dairy-dinner
10 ארוחות ערב חלביות כשרות לפסח
xr:d:DAF_rnF2-Rs:25,j:3825106507532240879,t:24041110
סלט פלפלים חריפים קלויים (חריף אש 🔥)
xr:d:DAF_rnF2-Rs:24,j:1452835404027134956,t:24041110
5 סלטים טריים ורעננים לשולחן החג
🔥 הכי פופולרי היום
mufleta-pic
איך מכינים מופלטה מרוקאית • מתכון מנצח (כולל תמונות)
easy-gluten-free-brownies
בראוניז כשר לפסח בלי קמח • מתכון מנצח וקל להכנה
spaghetti-with-tomato-sauce-recipe
רוטב עגבניות לפסטה • ספגטי ברוטב עגבניות
diet-plan
תפריט דיאטה • 7 תפריטי הרזיה מומלצים לכל מטרה!
Dough
8 טעויות נפוצות שהורסות את בצק השמרים שלכם
 עדשים מתכונים
עדשים ירוקות: 5 מתכונים באמת טעימים וקלים להכנה
tomato-cream-sauce-recipe
פסטה רוזה: רוטב רוזה מומלץ לפסטה - מתכון קל ומהיר
healty-way-of-life
8 עקרונות דיאטה לחיים בריאים על-פי הרמב"ם
guacamole-banner
מתכון לגוואקמולי כמו במקסיקו ב-10 דקות
MILKSHAKE
איך מכינים מילקשייק? מתכון קל + טיפים
דילוג לתוכן