FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף חמוץ מתוק בגרסה מקוצרת (מוכן ב-15 דק')

עוף חמוץ מתוק הוא מאכל פופולרי במטבחים אסייתיים רבים. את המנה מכינים עם עוף במרינדה מתערובת של רוטב סויה, חומץ, סוכר ותבלינים. לאחר מכן, העוף מבושל ברוטב העשוי מהמרינדה, ולרוב מוגש עם אורז או אטריות. עוף חמוץ מתוק הוא מנה טעימה וקלה להכנה שכולם יכולים ליהנות ממנה. לפניכם הגרסה המקוצרת (והלא פחות מוצלחת) להכנת עוף חמוץ מתוק בבית בקלי קלות!

זמן עבודה: 10 דקות | קילו חזה עוף

מצרכים:

  • 1 קילו חזה עוף חתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס חומץ
  • 3/4 כוס מים
  • 1 + 1/2 כפות רוטב סויה
  • 1 + 1/2 כפות אבקת שום

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה ורחבה עם כף שמן ובה מטגנים את חזה העוף למשך 5 דקות, עד שהוא לבן מכל הצדדים.
  2. בקערה קטנה מערבבים את שאר המצרכים = סוכר, רוטב צ'ילי, חומץ, מים, רוטב סויה ואבקת שום.
  3. אחרי 5 דקות בישול של חזה העוף מוסיפים למחבת את הרוטב ומערבבים היטב לציפוי אחיד של כל קוביות העוף.
  4. ממשיכים לבשל ולערבב באיטיות למשך עוד כ-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שהעוף מוכן והרוטב הצטמצם.
  5. מגישים מעל אורז לבן או אטריות יחד עם הרוטב שבמחבת ונהנים! בתאבון.

עוד מתכונים מעולים מהמטבח האסייתי:

דילוג לתוכן