מכינים בקלות וכל המשפחה נהנית מנתח צלי כתף עסיסי ומתובל היטב שנצלה בתנור במשך שעתיים. המרינדה משלבת טעמים מעולים ויחד עם עלי הדפנה צולים את נתח הצלי במשך שעתיים בתנור, לאחר קירור פורסים ולפרוסות, ניתן להגיש עם רוטב או לשלב בכריך עם חלה טרייה. מנה שתמיד מצליחה להפתיע את האורחים והיא מאוד קלה להכנה!
זמן עבודה: 15 דקות | זמן צלייה: 2 שעות | תבנית: פיירקס מלבנית או אובאלית
מצרכים:
- קילו נתח צלי כתף (בשר מספר 5)
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף מלח גס
- 1 כף סוכר
- 2 כפות רוטב סויה
- 1.5 כפות פפריקה מתוקה
- כפית פלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום פרוסות
- 3 עלי דפנה
אל תפספסו >> 8 מתכוני בשר בתנור לכל מטרה!
הוראות הכנה:
- בקערה מערבבים מים רותחים עם שמן זית, מלח גס, סוכר, רוטב סויה, פפריקה, פלפל שחור ושום פרוס. מניחים במקרר ל-10 דקות.
- מניחים נתח שלם של צלי כתף במרכז תבנית פיירקס אובאלית, יוצרים בו חריצים בחלק העליון ושופכים עליו את המרינדה, מעסים טוב טוב מכל הכיוונים כך שכל הנתח יצופה היטב במרינדה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-4 שעות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו).
- מעבירים את הנתח לשקית קוקי יחד עם עלי הדפנה וקושרים היטב, מחוררים 2-3 חוקים בשקית הקוקי ומכניסים לתנור החם לצלייה של כשעתיים.
- לאחר שעתיים מוציאים את הנתח מהשקית ומניחים לו להתקרר, רק לאחר קירור פורסים את הנתח. בתאבון!