FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פלאפל כשר לפסח (ולאפות מושלמות להגשה)

עוד רעיון מאוד מוצלח לארוחת צהריים / ערב משפחתית בפסח – מתכון לפלאפל כשר לפסח עם המון עשבי תיבול. את הפלאפל מכינים בקלות במטחנה, מכדררים ומטגנים. אל תדאגו – לא שכחנו את הלאפה, הטחינה, הצ'יפס והסלט!

זמן עבודה: 15 דקות | זמן השרייה: לילה שלם

להשריית החומוס

  • 2 כוסות גרגירי חומוס גדולים
  • קערת מים גדולה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההשריה: את החומוס מניחים בקערה גדולה עם המון מים שמכסים אותו + כפית אבקת סודה לשתייה. משרים את החומוס במים למשך לילה שלם, כאשר מחליפים את המים שבקערה פעמיים.

מצרכים:

  • חומוס לאחר השרייה
  • בצל גדול – רבעים
  • 5 שיני שום קלופות
  • צרור כוסברה שלם
  • צרור פטרוזיליה שלם
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס פירורי קמח מצה (עבים, לא קמח)

הוראות הכנה:

  1. טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל במטחנה עד לקבלת עיסת פלאפל אחידה וללא גושים.
  2. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  3. מחממים שמן עמוק ומטגנים כדורי פלאפל עד השחמה יפה באופן אחיד.
  4. מוציאים לנייר סופג, זהירות – הפלאפל מאוד חם.

מגישים את הפלאפל עם..

דילוג לתוכן