עוד רעיון מאוד מוצלח לארוחת צהריים / ערב משפחתית בפסח – מתכון לפלאפל כשר לפסח עם המון עשבי תיבול. את הפלאפל מכינים בקלות במטחנה, מכדררים ומטגנים. אל תדאגו – לא שכחנו את הלאפה, הטחינה, הצ'יפס והסלט!
זמן עבודה: 15 דקות | זמן השרייה: לילה שלם
להשריית החומוס
- 2 כוסות גרגירי חומוס גדולים
- קערת מים גדולה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההשריה: את החומוס מניחים בקערה גדולה עם המון מים שמכסים אותו + כפית אבקת סודה לשתייה. משרים את החומוס במים למשך לילה שלם, כאשר מחליפים את המים שבקערה פעמיים.
מצרכים:
- חומוס לאחר השרייה
- בצל גדול – רבעים
- 5 שיני שום קלופות
- צרור כוסברה שלם
- צרור פטרוזיליה שלם
- 1 כפית גדושה כמון
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס פירורי קמח מצה (עבים, לא קמח)
הוראות הכנה:
- טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל במטחנה עד לקבלת עיסת פלאפל אחידה וללא גושים.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- מחממים שמן עמוק ומטגנים כדורי פלאפל עד השחמה יפה באופן אחיד.
- מוציאים לנייר סופג, זהירות – הפלאפל מאוד חם.