FoodisGood

מצה בריי מעולה שמכינים בקלות על המחבת

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מצה בריי זו אחת המנות הקלאסיות והטעימות ביותר שיש לחג הפסח להציע לנו. מדובר בפשטידת מצות וגבינות בטעם מדהים שמכינים בקלות על המחבת. המצה בריי מתאימה לארוחת בוקר או ערב משפחתית וניתן גם לארוז ולקחת אותה לפיקניק. מתכון למצה בריי שילדים אוהבים ומבוגרים גם.

זמן עבודה: 10 דקות | 1-2 פשטידות מצה בריי (תלוי בגודל המחבת)

מצרכים:

  • 5 מצות
  • 1/2 כוס מים
  • 3 ביצים
  • 1 גביע גבינת קוטג' 9%
  • 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. את המצות מפוררים ומכניסים לקערה יחד עם 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומניחים ל-10 דקות.
  2. מוסיפים לקערת המצות ביצים, גבינות, בצל ירוק ומלח ופלפל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
  3. מחממים בחום בינוני כ-3 כפות שמן במחבת רחבה וגדולה, יוצקים את בלילת המצה בריי לתוך המחבת כך שהיא מכסה כמעט את כל שטח המחבת ונשארים רק מעט שוליים ריקים.
  4. מכוונים לחום בינוני-נמוך, סוגרים את המחבת במכבה ומטגנים את המצה בריי על המחבת כ-6 דקות.
  5. הופכים את המחבת על גבי צלחת גדולה ומחזירים בזהירות את המצה בריי למחבת לטיגון של עוד כ-4 דקות.
  6. מוציאים לצלחת הגשה, ממתינים לצינון כ-15 דקות ופורסים, בתאבון!

עוד מתכוני מצות מעולים לפסח:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.