FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סופלה שוקולד כשר לפסח • הקינוח המושלם לארוחה!

את האווירה החגיגית של פסח אפשר להרגיש גם בטעמים, ואין דרך טובה יותר לסיים את ארוחת ליל הסדר עם פינוק מתוק וחגיגי כמו סופלה שוקולד עשיר, כשר לפסח, ללא קמח וניתן להכנה גם פרווה! הבאנו לכם מתכון שיגרום לכולם לבקש עוד. מכינים אותו בקלות וניתן להקפיא את הסופלה ולחמם בערב החג!

זמן עבודה: 25 דקות | כ-6 סופלה אישיים

מצרכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם (חמאה או מחמאה לסופלה פרווה
  • 2 ביצים שלמות ועוד 2 חלמונים
  • 70 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 25 גרם קורנפלור
  • 6 קוביות שוקולד מריר / לבן
  • אבקת סוכר להגשה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים 6 תבניות סופלה.
  2. קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או בבן מארי עד שהכל נמס והתערובת חלקה.
  3. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה במשך חמש עד שבע דקות, או עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר מאוד.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת לקרם הביצים ומקפלים בעדינות.
  5. כאשר התערובת כמעט אחידה, מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לקפל עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה.
  6. יוצקים את התערובת לתוך התבניות המשומנות. מניחים ריבוע שוקולד במרכז כל סופלה.
  7. אופים במשך 8-10 דקות, עד שהסופלה שחום ותפוח, אך עדיין רך במרכז. חשוב לא לאפות יתר על המידה, כדי שבפנים יישאר רך ונוזלי!
  8. לאחר האפייה, מחלצים מיד את הסופלה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.

עוד קינוחים לפסח:

איך מגישים סופלה?

הסופלה שלכם יצא נהדר? מצוין! עכשיו זה הזמן להרשים את האורחים. המפתח להגשה מנצחת הוא לשמור על חמימות הסופלה כדי שהמרכז יישאר נוזלי.

רוצים לשדרג את החוויה? נסו להוסיף כדור של גלידת וניל קרירה או קצפת  מתוקה, אפשר גם לפזר מסביב לסופלה כמה פירות טריים שיתנו טעם חמצמץ שמשתלב נהדר עם השוקולד העשיר.

שמירה והקפאה

לקראת החג חשוב שנדע אילו אופציות עומדות בפנינו ושיוכלו להקל עלינו קצת בהכנה, הנה כמה טיפים לאיך לשמור את הסופלה טרי וטעים לקראת הארוחה:

לפני האפייה: אפשר להכין את הסופלה כמה ימים לפני האפייה, יוצקים את הבלילה לתבניות ושומרים במקרר עד 24 שעות. כשמגיע הזמן להפתיע את האורחים, פשוט מחממים את התנור ומכניסים את התבניות לאפייה.

אחרי האפייה: אם נשארו לכם סופלה  מוכנוים, תנו להם להתקרר לטמפ' החדר לפני שתכניסו אותם למקרר. שם הם יישמרו מצוין עד יומיים. לחימום מחדש, פשוט מחממים אותם במיקרוגל או בתנור, והם יחזרו להיות מושלמים.

במקפיא: להקפאה, תוכלו להכין את הסופלה לפני או אחרי האפייה. לפני האפייה, ממלאים את התבניות, מכסים בניילון נצמד ולמקפיא. לפני השימוש, אפשר להוציא אותם להפשרה ולאחר מכן לאפות כרגיל. אחרי האפייה, מחכים שהסופלה יתקררו, מכסים אותם היטב ולמקפיא. ואז, לחימום – ישירות מהקפאה לאפייה בתנור עד שהסופלה מוכנים.

דילוג לתוכן