בלינצ'ס בפסח יכול להיות קינוח חגיגי או ארוחת ערב מתוקה לכל המשפחה. לפניכם מתכון מעולה להכנת בלינצ'ס כשר לפסח מקמח תפוחי אדמה, עם מילוי גבינה מתוק קלאסי.
זמן עבודה: 20 דקות | כ- 10 בלינצ'סים
מצרכים:
- 80 גרם קמח תפוחי אדמה
- 4 ביצים
- כוס מים
- כף שמן
- 1/4 כפית מלח
למילוי גבינה מתוק:
- 200 גרם גבינה ריקוטה
- 250 גרם גבינה לבנה
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- כוס צימוקים (אופציה, לא חובה)
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה טורפים ביצים עם מים ושמן היטב. מוסיפים לקערה קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב.
- ממשיכים לערבב עד לבלילה דלילה ובלי גושים.
- במחבת של קרפים (אפשר גם מחבת רגילה, עדיף טפלון) מחממים מעט שמן על להבה בינונית.
- יוצקים כמות של פחות ממצקת מרק קטנה למחבת ומסובבים היטב עד שהבלילה מתפזרת בכל המחבת.
- טיגון של דקה או 2 מקסימום והופכים לצד שני עד שמוכן. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי מילוי הגבינה, טועמים וממתיקים בעוד אבקת סוכר אם צריך.
- מורחים על כל דף בלינצ'ס שכבה דקה ממילוי הגבינה,
- מקפלים קצוות נגדיות אל פנים הבלינצ'ס ומגלגלים עד הסוף.