FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת פטריות חלבית כשרה לפסח

קלה להכנה, כשרה לפסח, בריאה וטעימה – מה צריך יותר? מתכון לפשטידה מצויינת לפסח עם פטריות (וברוקולי למי שאוהב). לארוחת ערב או לאירוח חלבי בחג. תיהנו! ניתן להשתמש כמעט בכל גבינה מלוחה שיש בבית.

זמן עבודה: 5 דקות | תבנית פשטידה קטנה / אינגליש קייק

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • 2.5 כפות קמח מצה או קמח כשר לפסח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 סלסילת פריות שמפיניון פרוסות מטוגנות קלות (או קופסת שימורי פטריות פרוסות)
  • 1 גביע גבינת קוטג' / גבינה לבנה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 גביע קטן של שמנת חמוצה

* לא חובה אבל אפשר לשדרג עם: 1/2 ראש ברוקולי חתוך לפרחים ומבושל 10 דק' במים רותחים
* ניתן להוסיף לפשטידה גבינות מלוחות שאוהבים או מה שיש במקרר

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים גבינות עם פטריות ושאר מצרכי הפשטידה.
  2. משמנים תבנית פשטידה סטנדרטית בעזרת ספריי שמן, באופן אחיד.
  3. יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ומיישרים מעט.
  4. אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה, או עד להזהבה.
  5. מקררים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות ואז פורסים ומגישים.

עוד מתכוני חובה לפסח:

דילוג לתוכן