קלה להכנה, כשרה לפסח, בריאה וטעימה – מה צריך יותר? מתכון לפשטידה מצויינת לפסח עם פטריות (וברוקולי למי שאוהב). לארוחת ערב או לאירוח חלבי בחג. תיהנו! ניתן להשתמש כמעט בכל גבינה מלוחה שיש בבית.
זמן עבודה: 5 דקות | תבנית פשטידה קטנה / אינגליש קייק
מצרכים:
- 2 ביצים
- 2.5 כפות קמח מצה או קמח כשר לפסח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 סלסילת פריות שמפיניון פרוסות מטוגנות קלות (או קופסת שימורי פטריות פרוסות)
- 1 גביע גבינת קוטג' / גבינה לבנה
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה
* לא חובה אבל אפשר לשדרג עם: 1/2 ראש ברוקולי חתוך לפרחים ומבושל 10 דק' במים רותחים
* ניתן להוסיף לפשטידה גבינות מלוחות שאוהבים או מה שיש במקרר
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים גבינות עם פטריות ושאר מצרכי הפשטידה.
- משמנים תבנית פשטידה סטנדרטית בעזרת ספריי שמן, באופן אחיד.
- יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ומיישרים מעט.
- אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה, או עד להזהבה.
- מקררים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות ואז פורסים ומגישים.