עוגת גבינה פירורים היא תמיד תענוג לחיך, אבל כשמגישים אותה בחג הפסח היא הופכת מהנה כפליים. משהו בשילוב של עוגיות היין עם העוגה הקרמית הזאת הופך אותה למושלמת, זהירות – לא תצליחו לעצור רק בפרוסת עוגה אחת! מגישים לאורחים ונהנים מהמחמאות :)
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ
מצרכים:
- 250 גר' עוגיות יין של פסח
- 100 גרם חמאה
- 2 גביעי שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
- 1 שקית פודינג וניל
- 200 גרם שמנת חמוצה 27%
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
הוראות הכנה:
- טוחנים את עוגיות היין במעבד מזון עד למרקם טחון, אך לא חולי.
- ממיסים את החמאה כדקה במיקרוגל ושופכים אותה עם פירורי העוגיות, מערבבים היטב לציפוי כל הפירורים בחמאה.
- משמנים תבנית ומרפדים את התחתית עם כ- 3/4 מכמות הפירורים, מהדקים היטב לתחתית בעזרת כוס ומניחים במקרר.
- מקציפים 2 שמנת מתוקה עם סוכר ושקית פודינג ווניל במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים 2-3 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים לתוך הקצפת את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה.
- שופכים את בלילת עוגת הגבינה על תחתית הפירורים ומשטחים היטב.
- מעל לעוגת הגבינה מפזרים את הפירורים הנותרים.
- מעבירים את העוגה להתייצבות של כשעה במקפיא ומשם למקרר למשך לילה שלם.