FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קובה מטוגנת לפסח במילוי בשר • להיט!

מחפשים מנה ראשונה מעניינת לחג? הקובה הזאת היא בדיוק מה שאתם צריכים! מגישים עם לימון טרי לסחיטה מעל ונהנים מאחת המנות הכי טעימות שיש. מגש גדול של קובה מטוגנת במילוי בשר שיושב במרכז השולחן תמיד הופך ללהיט בחג!

זמן עבודה: 25 דקות | כ-30 יחידות

מצרכים:

כ-1/2 כוס שמן לטיגון

לבצק הקובה:

  • 2 כוסות קמח מצה
  • 1 כוס אורז טחון (אפשר לקנות טחון מוכן בסופר או לטחון אורז רגיל, לא קמח אורז)
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון

למילוי בשר:

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח מצה, אורז, מים ותבלינים – לשים הכל היטב עד שמתקבל בצק, במידה והבצק יבש מוסיפים עוד 3 כפות מים. מניחים את הבצק בצד.
  2. במחבת גדולה מטגנים ב-3 כפות שמן את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים בשר טחון ובוחשים היטב שלא יהיו גושי בשר. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד קצת. מניחים בצד לקירור.
  3. מכינים מהבצק כדורים קטנים (אפילו קטנים יותר מכדור פינג פונג). כל כדור משטחים על היד וממלאים בכפית מהבשר, סוגרים את הקובה על ידי סיבוב עם היד השנייה.
  4. מכינים את כל הקובות ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה יפה.
  5. כדאי להגיש עם לימון טיר לסחיטה מעל לקובה.

עוד מנות בשר מומלצות לפסח:

דילוג לתוכן