אם אתם מחפשים מנה עיקרית לערב החג או לארוחת צהריים בפסח – הגעתם למקום הנכון! הקציצות האלו מעולות לחג הפסח, קלות להכנה והרוטב המושלם משלב סלרי ואפונה. מנה בריאה ועשירה בערכים תזונתיים, יפה והכי חשוב – טעימה בטירוף. מתאימה להגשה עם אורז לבן.
זמן עבודה: 20 דקות | סיר קציצות גדול מאוד
מצרכים:
לתערובת הקציצות
- 800 גרם בשר טחון
- 200 גרם בשר טלה טחון
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תבלין ראס אל חנות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 גזר מגורר
- 2 כפות שמן
- 3 כפות קמח מצה
לרוטב
- צרור סלרי גדול – שטוף היטב
- 4 שיני שום כתושות
- 1 בצל קצוץ
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- 1 כף כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס מיץ מלימון טרי
- 2 כוסות אפונה קפואה
- להגשה: אורז לבן
הוראות הכנה
- מרתיחים סיר מים גדול ובו מבשלים את הסלרי + כף מלח למשך 40 דקות, עד שהסלרי רך. מסננים וחותכים את הסלרי.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות למשך 15 דקות.
- בסיר סוטאז' גדול מטגנים בצל ושום עם 4 כפות השמן כ-3 דקות, מוסיפים את הסלרי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים ומנמיכים להבה לבינונית-נמוכה.
- מעיסת הקציצות יוצרים כדורים ומוסיפים לסיר. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כשעה – שעה ורבע.
- את האפונה מוסיפים לסיר כ-20 דקות לפני תום הבישול.
- חשוב – מידי פעם מנענעים קלות את הסיר ושמים לב שהנוזלים לא מצטמצמים יתר על המידה. במידה וכן, מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים.
עוד מנות עיקריות מומלצות לפסח