FoodisGood

קציצות בשר כשרות לפסח ברוטב סלרי ואפונה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
אם אתם מחפשים מנה עיקרית לערב החג או לארוחת צהריים בפסח – הגעתם למקום הנכון! הקציצות האלו מעולות לחג הפסח, קלות להכנה והרוטב המושלם משלב סלרי ואפונה. מנה בריאה ועשירה בערכים תזונתיים, יפה והכי חשוב – טעימה בטירוף. מתאימה להגשה עם אורז לבן.

זמן עבודה: 20 דקות | סיר קציצות גדול מאוד

מצרכים:

לתערובת הקציצות

  • 800 גרם בשר טחון
  • 200 גרם בשר טלה טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תבלין ראס אל חנות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 גזר מגורר
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות קמח מצה

לרוטב

  • צרור סלרי גדול – שטוף היטב
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס מיץ מלימון טרי
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • להגשה: אורז לבן

הוראות הכנה

  1. מרתיחים סיר מים גדול ובו מבשלים את הסלרי + כף מלח למשך 40 דקות, עד שהסלרי רך. מסננים וחותכים את הסלרי.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות למשך 15 דקות.
  3. בסיר סוטאז' גדול מטגנים בצל ושום עם 4 כפות השמן כ-3 דקות, מוסיפים את הסלרי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים ומנמיכים להבה לבינונית-נמוכה.
  4. מעיסת הקציצות יוצרים כדורים ומוסיפים לסיר. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כשעה – שעה ורבע.
  5. את האפונה מוסיפים לסיר כ-20 דקות לפני תום הבישול.
  6. חשוב – מידי פעם מנענעים קלות את הסיר ושמים לב שהנוזלים לא מצטמצמים יתר על המידה. במידה וכן, מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים.

עוד מנות עיקריות מומלצות לפסח

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.