FoodisGood

דג מרוקאי חריף • מתכון מנצח לשבת

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מתכון לדג מרוקאי של שבת, דג מרוקאי חריף ומוצלח עם הרוטב המושלם לטבילה בחלה. משתמשים בפילה דג טרי ומכינים את המנה הכי טעימה לשבת. המתכון מאוד קל להכנה ולא מצריך כישורי מטבח מיוחדים. כולל המלצות להגשה, שדרוגים ותחליפים.

זמן עבודה: 20 דקות | סיר סוטאז'

מצרכים:

  • 5 חתיכות פילה מושט (אמנון) נקי מעצמות
  • להשריית הדג: מים קרים + מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כוס שמן – מחולקת
  • 1 גמבה אדומה – רצועות
  • 5 עגבניות טריות – פרוסות
  • 6-7 שיני שום שלמות
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ גס
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית מלח
  • 3 פלפלים אדומים חריפים יבשים – או פחות או יותר, תלוי בחריפות הפלפלים ובהעדפה אישית שלכם לגבי רמת החריפות

הוראות הכנה:

  1. את פרוסות הדג משרים בקערה גדולה עם מים קרים ומיץ סחוט מחצי לימון במשך 5 דקות. שוטפים ומניחים בצד.
  2. בקערה קטנה מערבבים היטב 1/2 כמות מהשמן, פפריקה, כורכום ומלח עד שמתקבלת משחה אדומה.
  3. מחממים 1/2 כמות שמן שנותרה בסיר סוטאז' רחב וכבד ובו מטגנים את רצועות הגמבה, פרוסות העגבניות ואת שיני השום כ-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה.
  4. מוסיפים לסיר את משחת התבלינים ומטגנים יחדיו כ-2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים חצי כוס מים, את הפלפלים החריפים וחצי צרור כוסברה, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות עם מכסה.
  6. מוסיפים לסיר את פרוסות הדגים ומוודאים שהנוזלים שבסיר מכסים את הדגים, אם לא, מוסיפים מעט מים רק לכיסוי הדג ולא יותר.
  7. מכסים במכסה, מבשלים על להבה בינונית-נמוכה 15-20 דקות ולא יותר, כך שהדג לא יתייבש. מידי פעם מנענעים בעדינות את הסיר.
  8. כשהדגים מוכנים מוסיפים פנימה את שאר הכוסברה הטרייה, טועמים מליחות ומתקנים לפי הטעם.

לחמים מומלצים להגשה לצד דג מרוקאי:

דגים מומלצים להכנת דג מרוקאי חריף

מומלץ מאוד להשתמש בדגים טריים, אם אין פילה אמנון טרי כדאי להשתמש בדג טרי אחר לפני שבוחרים באמנון קפוא. להכנת דגים ברוטב מרוקאי תוכלו להשתמש באחד מהדגים הבאים:

  • טונה
  • לוקוס
  • נסיכת הנילוס
  • קרפיון

שימו לב, דגים שונים דורשים זמני בישול שונים, כך למשל דג הטונה נוטה להתייבש בקלות רבה ולכן יש לשים לב לזמני הבישול לאחר שמוסיפים את הדגים לסיר.

תוספות אפשריות לצד דגים ברוטב

התוספות הקלאסיות שמגישים עם דגים ברוטב הן בדרך כלל

אבל תוכלו להגיש את הדגים גם עם

תוספות בתוך הרוטב? זה אפשרי! אמנם דג מרוקאי בדרך כלל לא משלב תפוחי אדמה ברוטב שלו, אבל אם אתם בכל זאת רוצים לשלב תפוחי אדמה מומלץ לחתוך אותם לפרוסות דקות לאורך תפוח האדמה ולהוסיף כבר בשלב שמוסיפים את המים לסיר. ככל הנראה תצטרכו להוסיף גם עוד מים כדי לוודא שתפוחי האדמה יתבשלו.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.