FoodisGood

8 מתכוני מילויים למצה מגולגלת

נראה כאילו בחג הפסח אנחנו מגלים את היצירתיות שלנו במטבח: מנסים מתכונים חדשים, עושים ניסויים עם קמחים חלופיים וגם ממלאים ומטגנים מצות מגולגלות. במיוחד לפסח אספנו עבורכם 8 מתכוני מילויים למצות מגולגלות.

איך ממלאים ומטגנים מצות?

  • מרטיבים את המצות ועוטפים במגבת גדולה לייבוש של חצי שעה.
  • חוצים כל מצה לשניים, ממלאים במילוי הרצוי בקצה המצה ומגלגלים.
  • טורפים 2 ביצים ומחממים שמן חצי עמוק במחבת.
  • טובלים כל מצה מגולגלת בביצה ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.

מילויים למצות מגולגלות

המצות המגולגלות תפסו תאוצה בשנים האחרונות והפכו לארוחת בוקר או ערב נהדרת בפסח, אבל האם ידעתם שקיים מגוון רחב של מילויים אפשריים למצות מגולגלות? הנה 8 מילויים מעניינים וטעימים:

1. מצה מגולגלת עם בשר

  • 6-7 מצות
  • 1/4 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: במחבת רחבה מטגנים בצל קצוץ עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים למחבת בשר טחון, מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם ומפוררים היטב עם מזלג. מטנים עד שהבשר שחום ומוכן, מעבירים למסננת ומניחים לצינון.

2. מצה מגולגלת עם פירה ובצל מטוגן

  • 10 מצות
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 בצל פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה: את תפוחי האדמה קולפים, חותכים ומרתיחים עד לריכוך. בינתיים פורסים בצל ומטגנים עד להזהבה. כשתפוחי האדמה רכים מועכים לפירה וממלאים כל מצה בפירה, מפזרין בצל מטוגן ומגלגלים.

מתכון מומלץ: לחמניות מושלמות לפסח מקמח תפוחי אדמה

3. מצה מגולגלת במילוי גבינות

  • 7-8 מצות
  • 200 גרם גבינת בולגרית מגוררת
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 3 כפות גבינת שמנת עשירה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: את תפוח האדמה מרככים ומועכים לפירה. בקערה גדולה טורפים ביצה ולה מוסיפים את הגבינות, מערבבים היטב, מוסיפים את הפירה והתבלינים ומערבבים שוב עד לאיחוד. ממלאים מצות, מגלגלים ומטגנים.

4. מצה ממולאת גבינה ותרד

  • 8-9 מצות
  • 400 גרם תרד טרי
  • 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה: את התרד מנקים וסוחטים היטב מנוזלים. את הגבינה הבולגרית מגררים בפומפייה. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי, ממלאים ומטגנים את המצות.

5. מצה ממולאת חציל קלוי וגבינה

  • 10 מצות
  • 2 חצילים קלויים על האש
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי טעם

את החצילים הקלויים חוצים לשניים ומרוקנים מתוכנם, קוצצים היטב על קרש חיתוך ומעבירים לקערה לצינון. מפוררים את גבינת הפטה עם מזלג ומערבבים היטב עם החצילים ושאר מצרכי המילוי. ממלאים ומטגנים מצות.

6. אגרול מצה עם עוף וירקות מוקפצים

  • 7-8 מצות
  • 3 פרוסות חזה עוף
  • 1 בצל פרוס דק
  • 1 פלפל אדום
  • 2 גזרים
  • 1/4 כרוב
  • 1 קישוא
  • גבעול בצל ירוק קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן זית (להקפצת הירקות)

אופן ההכנה: את חזה העוף והירקות חותכים לרצועות דקות או לקוביות קטנות לפי בחירה. בווק או מחבת גדולה עם שמן זית מקפיצים חזה עוף, ירקות, שום ותבלינים עד שהירקות רכים וחזה העוף מוכן, מוציאים למסננת ומצננים מעט. ממלאים מצה, מגלגלים ומטגנים.

7. מצה מגולגלת עם נקניקייה ופירה (משה בתיבה)

  • 4 מצות
  • 2 תפוחי אדמה
  • 4 נקניקיות עוף

אופן ההכנה: את תפוחי האדמה מרתיחים ומועכים לפירה (ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם). ממלאים מצות שלמות בשכבת פירה, מניחים נקניקייה ומגלגלים. טובלים בביצה ומטגנים.

8. סמבוסק מצה במילוי חומוס

  • 1 שימורי גרגירי חומוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: את שימורי החומוס מסננים מנוזלים לגמרי וטוחנים גס במעבד מזון יחד עם התבלינים. ממלאים מצה ומטגנים.

מכירים מתכונים למצות מגולגלות ממולאות? שתפו אותנו בתגובות!

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן