את העוגה שלנו מכינים עם קמח תופח כשר לפסח. מדובר במתכון לעוגת שיש קלאסית, אבל כזאת שיוצאת ממש מוצלחת – גבוהה ואוורירית, עסיסית ויפה! גם השנה משתפים אתכם במתכונים מנצחים לפסח, כדי שהחג שלכם יהיה הכי כייפי וטעים שיש!
🔥 אל תפספסו >> 27 מתכוני עוגות לפסח
זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 או קוגלהוף
מצרכים:
- 6 ביצים מופרדות
- 1/2+1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 5 כפות שמן
- 2 כפיות תמצית וניל
- 200 גרם קמח תופח כשר לפסח
- 2 כפות קקאו או שוקולית
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מקציפים את החלבונים והסוכרים עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה שנייה טורפים חלמונים עם שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
- מעבירים בעדינות את בלילת החלמונים אל קערת החלבונים בתנועות קיפול.
- מוסיפים קמח ומקפלים פנימה רק עד שנעלם.
- 1/3 מהבלילה מעבירים לקערה נפרדת ולה מוסיפים קקאו, מערבבים היטב עד שהקקאו מתמוסס לחלוטין בבלילה.
- יוצקים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת מעליה יוצקים עם כף מהלילה הכהה ועושים תנועות מעגליות ליצירת הצורה של עוגת שיש.
- אופים בתנור החם למשך 50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.