FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שיש לפסח • גבוהה, עסיסית והכי מוצלחת!

את העוגה שלנו מכינים עם קמח תופח כשר לפסח. מדובר במתכון לעוגת שיש קלאסית, אבל כזאת שיוצאת ממש מוצלחת – גבוהה ואוורירית, עסיסית ויפה! גם השנה משתפים אתכם במתכונים מנצחים לפסח, כדי שהחג שלכם יהיה הכי כייפי וטעים שיש!

🔥 אל תפספסו >> 27 מתכוני עוגות לפסח

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 או קוגלהוף

מצרכים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1/2+1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 200 גרם קמח תופח כשר לפסח
  • 2 כפות קקאו או שוקולית

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מקציפים את החלבונים והסוכרים עד לקבלת קצף יציב.
  3. בקערה שנייה טורפים חלמונים עם שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
  4. מעבירים בעדינות את בלילת החלמונים אל קערת החלבונים בתנועות קיפול.
  5. מוסיפים קמח ומקפלים פנימה רק עד שנעלם.
  6. 1/3 מהבלילה מעבירים לקערה נפרדת ולה מוסיפים קקאו, מערבבים היטב עד שהקקאו מתמוסס לחלוטין בבלילה.
  7. יוצקים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת מעליה יוצקים עם כף מהלילה הכהה ועושים תנועות מעגליות ליצירת הצורה של עוגת שיש.
  8. אופים בתנור החם למשך 50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

עוד עוגות קלאסיות לאירוח בפסח:

דילוג לתוכן