מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח – העוגה הכי טעימה שיש! עוגת אגוזים מהממת עם ציפוי קרם ושוקולד, כזאת שאי אפשר להתעלם ממנה. מתכון מנצח לעוגה כשרה לפסח מרשימה וטעימה במיוחד. העוגה היא פרווה ולכן תתאים לכם גם לערב החג.
זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: תבנית עוגה קפיצית בקוטר 26
מצרכים:
לעוגת אגוזים
- 1.5 כוסות קמח תופח לעוגה כשר לפסח
- כוס אגוזים טחונים
- חצי כוס קוקוס
- כוס מיץ תפוזים או שמנת צמחית
- 3/4 כוס שמן
- 5 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
לקרם
- 1 שמנת מתוקה ריץ'
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס מים קרים
לגנאש שוקולד (מעל הקרם)
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 שמנת מתוקה ריץ'
הוראות הכנה:
- מפרידים את הביצים ומקציפים חלבונים עם סוכר למשך 4 דקות, עד לקבלת קצף אוורירי.
- בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם שמן ושמנת. מוסיפים לקערה קמח כשר לפסח ומערבבים.
- מוסיפים לקערה גם קוקוס ואגוזים ומערבבים לבלילה חלקה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת העוגה בעדינות.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית משומנת ואופים בתנור חם על 160 מעלות למשך 30-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא יבש.
- מקציפים יחדיו שמנת ריץ' עם איסנטנט פודינג ומים קרים למשך 3-4 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.
- בקערה שמתאימה למיקרוגל מחממים שמנת ריץ' כחצי דקה, מוסייפם לתוכה את קוביות השוקולד ומערבבים, ממשיכים בחימום במיקרוגל לחצי דקה ושוב מערבבים,
- ממשיכים כך עד לקבלת גנאש שוקולד חלק וללא גושים.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מניחים אותה לצינון של 20 דקות בטמפרטורת החדר.
- לאחר שהעוגה מתקררת, משאירים אותה בתבנית הקפיצית ומורחים מעליה את שכבת הקרם בצורה מסודרת ומעל לקרם שופכים את גנאש השוקולד.
- כעת ניתן לחלץ את העוגה מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה.