FoodisGood

מאפינס גבינה מושלמים מ-5 מצרכים

לא תאמינו כמה קל להכין את מאפינס הגבינה האלה! רק 5 מרכיבים בסיסיים שיש בכל בית ותוכלו ליהנות ממאפי הגבינה המושלמים הללו. הם יהוו תוספת מושלמת לארוחה (במקום לחמניות רגילות) ויכולים לעמוד במרכז ארוחת ערב לצד סלט עשיר. מתכון למאפינס גבינות כל כך טעימים שהמשפחה תבקש שוב ושוב.

זמן עבודה: 10 דקות | 10 מאפינס גדולים או 20 קטנים, תלוי בגודל תבנית המאפינס שלכם

מצרכים:

  • 1/4 כוס שמן זית עדין
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח
  • 120 גר' פתיתי גבינה צהובה
  • 200 גר' קוטג' או גבינה לבנה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים של מאפינס.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי המאפינס, מוסיפים תוספות אם רוצים.
  3. יוצקים מבלילת המאפינס לתבנית השקעים כ- 3/4 גובה השקע.
  4. אופים בתנור החם למשך 30-35 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים יפה.
  5. מוציאים ומצננים כ-10 דקות לפני ההגשה.

שינויים אפשריים להכנת מאפינס גבינה

  • אם אין לכם שמן זית פשוט השתמשו בשמן רגיל.
  • אם אין לכם קמח תופח השתמשו בכוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה.
  • אם אין לכם גבינה צהובה ניתן להשתמש במוצרלה או בולגרית.
  • אם אין לכם קוטג' או גבינה לבנה ניתן להשתמש ביוגורט יווני.

איך משדרגים מאפינס גבינה בסיסי?

מאפינס גבינה ניתן לשדרוג במגוון דרכים;

  • החל מתוספות מעניינות כמו זיתים ירוקים, תירס, קוביות עגבנייה, בצל ירוק קצוץ ועוד תוספות שאוהבים.
  • ניתן גם לשדרג את המאפינס בעזרת תבלינים שונים כמו אבקת מרק פטריות או בצל, אבקת שום ועוד..
  • גם עשבי תיבול קצוצים יהוו תוספת נהדרת למאפינס גבינה הוסיפו חופן כוסברה קצוצה או שמיר טרי קצוץ.

איך לאחסן מאפינס גבינה לאחר ההכנה?

כדי לאחסן בצורה מיטבית את המאפינס שלכם יש לחכות עד שהוא יתקרר לחלוטין, לאחר מכן לערום אותם בקופסה אטומה ולשמור במקרר למשך 3 ימים. המאפינס יישמרו נהדר גם בהקפאה עד כחודש ימים, להפשרה פשוט חממו במיקרוגל.

עוד מתכוני מאפינס קלים וטעימים:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.