FoodisGood

חיפוש

מאפינס תירס וגבינות לילדים ולכל המשפחה

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

מתכון מהיר וקליל למאפינס תירס וגבינות טעימים וממכרים. מאפינס תירס עם גבינות, קלים להכנה שילדים ומבוגרים אוהבים. המתכון של כרמית הוא היחיד שתצטרכו והוא ייכנס לתפריט המשפחתי כבר מהפעם הראשונה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 10 דקות

    30 דקות

    40 דקות

  • כ-18 מאפינס קטנים

מצרכים למתכון

1 פחית שימורי תירס קטנה, מסונן מנוזלים

1 גביע גבינה לבנה (250 גר')

1 גביע קוטג' (250 גר')

1 כוס קמח תופח

2 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי המאפינס.

נשמן תבנית שקעים למאפינס בעזרת ספריי שמן.

ניצוק לשקעי התבנית את תערובת המאפינס עד כ- 1/2 גובה התבנית.

נחמם תנור ל- 180 מעלות ונאפה את המאפינס במשך 20-25 דקות.

המאפינס מוכנים כשהם משנים צבעם לזהוב / שחום.

נצנן מעט בטמפרטורת החדר ונטרוף.

3 טיפים חשובים לאחסון והגשת מאפינס תירס

  • תנו להם להתקרר לגמרי.
    זה חשוב כי אתם לא רוצים להרוס את צורת המאפינס. כשהם מתקררים הם נשארים יציבים.
  • אחסנו בכלי אטום.
    אחרי שהמאפינס התקררו אפשר לאחסן אותם בקופסה אטומה או בשקית זיפר, כך תשמרו על המאפינס טריים לאורך זמן. אם אתם מתכננים לאכול אותם ביום-יומיים הקרובים, הם יכולים פשוט להישאר על השיש. אם אתם רוצה שהם יחזיקו מעמד זמן רב יותר, הכניסו אותם למקרר.
  • לחימום מחדש השתמשו במיקרוגל.
    הדרך הטובה ביותר לחמם מחדש מאפינס מצלוחים היא במיקרוגל. פשוט מניחים אותם על צלחת ומחממים במשך 15-20 שניות. אפשר גם לחמם בתנור, אבל זה ייקח יותר זמן ועלול לייבש את המפינס.

להכנת מאפינס תירס משודרג

יש הרבה דרכים לשדרג את המאפינס שלכם, החל מעשבי תיבול טריים, גבינות, תבלינים שונים וגם תוספת ירקות, הנה כמה רעיונות שיעשירו וישדרגו:

  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
  • 1 גזר מגורד
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 1 כפית טימין מיובש
  • חופן עגבניות מיובשות קצוצות

עוד מתכוני מאפינס שממש כדאי לנסות

וגם - אספנו את כל מתכוני המאפינס הכי טובים לעמוד אחד >> מתכוני מאפינס

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן