מתכון ללחמניות פסח פשוטות

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

לחמניות פסח מעולות, קלות הכנה וטעימות מאוד. לחמניות שמכינים בקלות ונהנים, בלי הרבה סיבוכים והתוצאה נהדרת. חג פסח שמח וכשר..

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 15 דקות

    45 דקות

    1 שעה

  • כ-20 לחמניות פסח

מצרכים למתכון

1/2 ליטר מים רצוי מינרלים

1/2 כוס שמן חמניות או תירס

כפית מלח

פלפל שחור

2 כוסות קמח מצה

6 ביצים

להברשת הלחמניות

חלמון

כף מים

מעט מלח

שומשום

הוראות הכנה

לחמם התנור ל-200 מעלות.

לחמם יחד את המים , השמן, מלח ופלפל.

להסיר מהאש ולהוסיף קמח מצה, לערבב היטב, להוסיף הביצים אחת אחת ולערבב אחרי כל ביצה.

ליצור בידיים מעט רטובות כעשרים לחמניות.

למרוח על כל לחמנייה חלמון מעורבב במעט מים ומלח.

להניח על נייר אפייה בתבנית, לפזר שומשום או גרעינים אם רוצים.

להוריד החום ל-190מעלות, לאפות את הלחמניות כ-45 דקות, עד שהלחמניות זהובות.

להקפיד על זמן אפייה אחרת הלחמניות רטובות בפנים. אפשר לבדוק עם קיסם ולהוריד מספר דקות מהאפייה, לא יותר.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00