FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פוקאצ'ות ירקות קלויים ופטריות

על ידי אילנית בניזרי  ,

מתכון לפוקאצ'ות עם תוספת פלפלים קלויים, חצילים, פלפל חריף, עגבניות מיובשות, בצל ופטריות - חגיגת ירקות על מצע של בצק פוקאצ'ה אוורירי וטעים!

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 45 דקות

    15 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

לפוקאצ'ות

קילו קמח

2 כפות שמרים

3 כפות סוכר

חצי כוס שמן זית

כף מלח שטוחה

3 כוסות מים

שמן זית למריחה

למלית ירקות

חציל פרוס לאורכו, מטוגן

בצל סגול מטוגן

פטריות

עגבניות שרי או מיובשות

גמבה קלויה חתוכה לרצועות

פלפל חריף פרוסות

תבלינים: פלפל שחור גרוס, מלח גס, זעתר ושומשום

הוראות הכנה

ניצור גומה בקמח ונכניס את השמרים והסוכר ונכסה עם הקמח את המלח נפזר מסביב צמוד לדפנות של הקערה ונכסה עם הקמח, נוסיף שמן ומים לסרוגין נלוש - הבצק אמור להיות מעט דביק.

בסיום נשמן את כל הבצק ונתפיח לחצי שעה ,שוב לישה והתפחה לעוד חצי שעה עד להכפלה.

לאחר נקרוץ עיגולים, נשמן ידיים, נפתח כל כדור עם כריות האצבעות.

נמרח שמן זית על הבצק, נפזר זעתר את הירקות, נסיים בתיבול מעל לירקות.

נתפיח שוב על התבנית כעשרים דקות .

נאפה בחום 200 מעלות כ 15 דקות עד שהפוקאצ'ות משחימות.

כמובן שעם התוספות ניתן לשחק לפי הטעם האישי - להוסיף ירקות אחרים, להוריד חלב מהתוספות וכד'..

*עדכון: מצאנו את המתכון המושלם ביותר לפוקצ'ה, הוא ממש כאן >> מתכון לבצק פוקצ'ה מנצח

1 דירוגים וחוות דעת

ציונה

תודה על המתכון הכנתי ויצא מעולה !!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן