FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק ארטישוק ירושלמי קלאסי ומפנק במיוחד

בחוץ מתחיל להתקרר וזה בדיוק הזמן להכין מרק ארטישוק ירושלמי המרקם קרמי ועשיר בטעמים עדינים של חורף, הארטישוק הירושלמי אומנם לא באמת ארטישוק ולא מירושלים, אבל הוא טעים ובריא מאוד, עשיר בסיבים תזונתיים ומכיל ויטמין C, ויטמין A, סידן, מגנזיום וריכוז גבוה במיוחד של אשלגן. המתכון מפורט כך שכל אחד יכול להכין את המרק המזין והטעים הזה.

זמן עבודה: 30 דקות | סיר מרק גדול ומשביע

מצרכים:

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 1 שן שום כתושה
  • 800 מ"ל מים רותחים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל שחור
  • 150 מ"ל חלב
  • 3 כפות שמנת חמוצה (להגשה)
  • קרוטונים להגשת המרק >> מתכון לקרוטונים

הוראות הכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר רחב יחד עם השמן.
  2. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה את הבצל במשך 10 דקות, עד שהוא רך מאוד, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. בזמן שהבצל מתבשל מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  4. מוסיפים לבצל את הארטישוק והשום, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהארטישוק מתחיל להתרכך. (אל תתנו להם להשחים).
  5. מערבבים מים רותחים עם אבקת מרק עוף ויוצקים לתוך הסיר, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
  6. מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 35-40 דקות או עד שהארטישוק רך. (מערבבים את המרק מדי פעם).
  7. מסירים את המרק מהאש ומניחים לו לעמוד 10 דקות. לאחר מכן טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ידני.
  8. מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהמרקם חלק וקטיפתי ככל האפשר.
  9. יוצקים את המרק בחזרה לסיר, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
  10. מוסיפים שמנת לקבלת מרק קצת יותר עשיר, או קצת יותר חלב אם המרק נראה סמיך מדי

עוד מרקים מעולים לחורף:

שדרגו את הארוחה:

אז מה מגישים עם מרק ארטישוק ירושלמי כדי להפוך אותו לארוחה מושלמת? מאפים מהירים, סלטים וגם פשטידות יעשו את העבודה, הנה כמה מתכונים מומלצים להשלמת הארוחה:

דילוג לתוכן