קרם ברולה • מתכון מעולה בלי מקום לטעויות
על ידי FoodisGood קינוחים
קרם ברולה הוא קינוח צרפתי קלאסי עשיר, קרמי וטעים. למרות שזה אולי נראה כמו מנה מסובכת להכנה, המתכון הזה לקרם ברולה תוצרת בית הוא למעשה די פשוט. המפתח להצלחה הוא בבסיס הבלילה; הקפידו להקציף ביסודיות לפני האפייה. לאחר שתכינו אתו פעם אחת - תוכלו להכין את הקינוח הקלאסי הזה בכל פעם שתרצו קינוח מתוק ומרשים.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
15 דקות
45 דקות
1 שעה
- 5 מנות
מצרכים למתכון
4 חלמונים
2 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס וחצי חלב
מיכל שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
בקערה טורפים ביחד את החלמונים, הסוכר והביצים. טורפים עם מטרפה ידנית בערך 3 דקות עד שמתקבל קצף יציב.
בסיר קטן מרתיחים את החלב יחד עם השמנת ותמצית וינל.
מאחדים את 2 התערובות על-ידי שפיכת החלב החם לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבניות אישיות כמעט עד סוף התבנית.
ממלאים תבנית אפייה עמוקה במים עד לכשלושת רבעי גובה ובתוכה מסדרים את התבניות האישיות.
את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 45 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים. ליצירת ה"קראסט" המיוחד של הקרם ברולה מפזרים מעל לכל תבנית אישית שכבת סוכר דקה ושורפים עם מבער.
למי שאין מבער ניתן לפזר שכבה דקה של סוכר חום מעל לקרם ברולה ולהכניס לתנור על גריל למשך מספר דקות. חשוב לשים לב שכאשר מכניסים לתנור יש להכניס במצב בן מארי בו התבניות האישיות נמצאות בתוך תבנית עם מים.
אנחנו אוהבים את הקינוחים שלנו קלים ומרשימים, קרם ברולה עונה על הפרמטרים הללו בצורה הטובה ביותר, אבל ישנם עוד כמה קינוחים בקטגוריה הזאת:
ואם אתם מחפשים מתכונים לקינוחים קלים, יש לנו עמוד שבטוח תאהבו >> 15 קינוחים קלים עד 20 דקות עבוד
3 דירוגים וחוות דעת
למדתי קונדיטוריה בצרפת
לא מתכון נכון בכלל
בקרם ברולה יש 4 מרכיבים בלבד – חלמונים שמנת סוכר ווניל זהו!
מוריה
קרם ברולה יאמייייי יצא מושלם תודההה
סימונה לוין
טעים!
ברשותכם, היתה רוצה להמליץ:
1. מתכון מ-ו-ש-ל-ם כשעושים במקביל מתכון שדורש רק חלבונים (כי לקרם ברולה דרושים רק חלמונים)
2. פתרון נהדר לקרם ברולה ללא ברנר, תנור במצב גריל.
טיפ – בן מארי, שימו קרח, ככה החלמונים של הקרם ברולה לא יהפכו לחביתה