מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח

על ידי Marcia Abramovich  

מתכון מעולה לעוגת שוקולד במילוי קרם קוקוס - עוגה כשרה לפסח, יפה וטעימה במיוחד. את העוגה ניתן להכין עם חלב קוקוס או סויה לגרסת פרווה, או עם חלב רגיל לעוגה חלבית. בתאבון..

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
  • 50 דקות

    55 דקות

    1 שעה 45 דקות

מצרכים למתכון

7 ביצים מופרדות

1/3 כוס סוכר

2 כפות אגוזים טחונים דק

2 כפות קמח מצה טחון דק / קמח רגיל

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

מעט מלח

לקרם קוקוס

1 כוס חלב או חלב סויה או חלב קוקוס או מים

1 כוס סוכר

150 גרם חמאה או מרגרינה

2 כוסות פתיתי קוקוס

3 ביצים

לציפוי השוקולד

50 גרם חמאה או מרגרינה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1/4 כוס חלב, או חלב סויה או חלב קוקוס

1-2 כפות ויסקי או ברנדי

לקישוט

פתיתי קוקוס

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.

משמנים את התבנית.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר , עד שנוצר קצף גמיש.

מקציפים את החלמונים, בקערה נפרדת , עד שהם תפוחים ובהירים.

מערבבים את יתר החומרים לתוך החלמונים.

מוסיפים את קצף החלבונים לחלמונים ומאחדים בתנועות קיפול, עד שהעיסה אחידה .

יוצקים לתבנית ואופים 40-45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי . מחממים שוב את התנור.

קרם הקוקוס :

שמים את המרכיבים, פרט לביצים בסיר קטן.

מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.

משהים לצינון כ-5 דקות, מדי פעם בוחשים כדי לזרז את הצינון .

טורפים את הביצים ומוסיפים לקרם, תוך כדי ערבוב.

יוצקים את הקרם על פני העוגה ומשטחים .

אופים בתנור 10 דקות עד שהקרם מתייצב - אני אפיתי יותר מ-10 דקות .

הציפוי :

שמים את המרכיבים בקערה המתאימה למיקרוגל ומחממים במיקרוגל כדקה .

מוציאים, מערבבים היטב , עד שנוצר קרם חלק.

אם נותרו גושים מחממים עוד 30 שניות נוספות ויוצקים אל העוגה.

מקשטים בפתיתי קוקוס ומצננים.

פסח או לא פסח, אנחנו מתים על עוגות! הנה כמה מתכונים שיהפכו את החג הזה הטעים במיוחד:

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

מ.

23/04/2016

לצערי, לא ממליצה. משהו במתכון לא תקין בשלב של הכנת התחתית. בלילת החלמונים עם התוספות הופכת להיות קשה מאוד מה שלא מאפשר איחוד עם החלבונים המוקצפים. חסרים נוזלים כלשהם….
בשלב הזה זרקתי לפח…..

ליהי גולומב

22/04/2016

מתכון מצוין חחח שאי אפשר לפרסם תמונה. ממליצה בשכבת הקוקוס להוריד סוכר ויותר מ10 דק בתנור

לינוי

22/04/2016

העיסה של החלמונים יוצאת קשה, איך מערבבים שיהיה אחיד עם הקצפת?

ramit

19/04/2016

2 כפות קקאו מצליחות ליצור תחתית כל כך כהה??

foodisgood

21/03/2015

היי, מדובר בתבנית חד פעמית סטנדרטית או עגולה 26/28.
ועל הדרך, במידה ואת/ה מחפש/ת עוד מתכונים ורעיונות לפסח, ממליצה להיכנס לעמוד תפריט מתכונים לפסח.

ver

15/03/2015

מה גודל התבנית?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00