FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


עוגה מקמח תפוחי אדמה – כשרה לפסח וללא גלוטן

על ידי FoodisGood  

מתכון לעוגת טורט מקמח תפוחי אדמה - עוגה נהדרת, כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה. ניתן לבחור בניחוח לימון או תפוז.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 15 דקות

    35 דקות

    50 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

לעוגה

4 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן קנולה

1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 שקית אבקת אפיה

גרידה מחצי תפוז או לימון שלם

לסירופ סוכר

3/4 כוס מים רותחים (180 מ״ל)

5 כפות סוכר

2 טיפות מיץ לימון טרי

הוראות הכנה

בקערה מספר 1 - מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

בקערה מספר 2 (קערת מיקסר) - מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה את השמן, השמנת וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

מקפלים בעדינות את תערובת קערה מספר 1 לקערה מספר 2.

משמנים תבנית 24 או 26 / 2 תבניות אינגליש קייק קטנות ויוצקים את בלילת העוגה.

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים את העוגה במשך 30-35 דקות.

מכינים סירופ: מרתיחים מים וסוכר עד שהסוכר נמס, סוגרים את האש, מוסיפים כמה טיפות לימון ומערבבים.

יוצקים על גבי העוגה את הסירופ בעודה חמה.

מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ופורסים. בתאבון..

שיתוף >>

2 דירוגים וחוות דעת

רחל

11/03/2018

הקשבתי לעצה של יצחק והכנתי עם קרם קוקוס וטיפה מים
ו? יצא מדהים!!
גם לפסח וגם לבני הרגיש לצליאק, תודה על מתכון נפלא לעוגה.

יעל

10/04/2017

שלום
לגרסת פרווה, במה ניתן להמיר את השמנת החמוצה?
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00