
עוגה מקמח תפוחי אדמה – כשרה לפסח וללא גלוטן
על ידי FoodisGood מתכונים ללא גלוטן
מתכון לעוגת טורט מקמח תפוחי אדמה - עוגה נהדרת, כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה. ניתן לבחור בניחוח לימון או תפוז.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
15 דקות
35 דקות
50 דקות
- תבנית 26
הוראות הכנה
בקערה מספר 1 - מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה מספר 2 (קערת מיקסר) - מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה את השמן, השמנת וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
מקפלים בעדינות את תערובת קערה מספר 1 לקערה מספר 2.
משמנים תבנית 24 או 26 / 2 תבניות אינגליש קייק קטנות ויוצקים את בלילת העוגה.
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים את העוגה במשך 30-35 דקות.
מכינים סירופ: מרתיחים מים וסוכר עד שהסוכר נמס, סוגרים את האש, מוסיפים כמה טיפות לימון ומערבבים.
יוצקים על גבי העוגה את הסירופ בעודה חמה.
מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ופורסים. בתאבון..
העוגה מעולה כבסיס לזילוף, ניתן לצפות עם קצפת או גנאש שוקולד וכל מה שאוהבים.
עוד מתוקים לחג מושלם:
הכי שימושיים לפסח:
כל המתכונים לחג בעמוד אחד - מתכונים לפסח
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
רחל
11/03/2018
הקשבתי לעצה של יצחק והכנתי עם קרם קוקוס וטיפה מים
ו? יצא מדהים!!
גם לפסח וגם לבני הרגיש לצליאק, תודה על מתכון נפלא לעוגה.
יעל
10/04/2017
שלום
לגרסת פרווה, במה ניתן להמיר את השמנת החמוצה?
תודה