FoodisGood

עוואמה – סופגניות ביס מתפוחי אדמה

על ידי אמנה כנעאן  , ,

מתכון לעוואמה - כדורי שמרים קטנים ומתוקים מצופים בסירופ סוכר מתוק במיוחד. העוואמה דורשת קצת התעסקות, אבל התוצאה מדהימה ומתקבלות סופגניות ביס קטנות ומתוקות.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 45 דקות

    30 דקות

    1 שעה 15 דקות

מצרכים למתכון

לכדורי עוואמה

2 כוסות קמח

1/4 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית מי ורדים

3 כפות קורנפלור

מחית של תפוח אדמה בינוני מבושל במים (פירה)

2 כוסות מים

לסירופ

2 כוס סוכר

כוס וחצי מים

כפית מיץ לימון

הוראות הכנה

מכינים כדורי עוואמה: מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב ולשים עד שמתקבל בצק חלק ללא גושים. מכסים את הבצק ומניחים למשך חצי שעה. לאחר חצי שעה לשים את הבצק שוב.

בינתיים מכינים סירופ מתוק: מרתיחים מים עם סוכר במשך 10 דקות, מוסיפים כפית מיץ לימון ומסירים מהאש.

מחממים שמן עמוק לטמפרטורה גבוהה.

בעזרת כפית משומנת לוקחים כמות קטנה מהבצק ומטגנים בשמן עד להזהבה.

מיד כשהכדורים מוכנים מעבירים אותם לטבילה בסירופ המתוק.

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים את העוואמה המתוקים - בתאבון..

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן