
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון בשר, מתכוני ממולאים, עיקריות
המתכון של אתי בן-שמעון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר בקר טחון ברוטב עגבניות וירקות. מנה מעולה שמתאימה כמנה עיקרית בארוחת שבת או לארוחת צהריים מזינה ומשביעה.
- זמן עבודה: 1 שעה 5 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
1 שעה 5 דקות
45 דקות
1 שעה 50 דקות
- 6 סועדים
מצרכים למתכון
חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
למילוי בשר בקר
חצי ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול
ביצה 1
2-4 שיני שום כתושות (לפי הטעם)
מעט אבקת מרק עוף
חצי צרור פטרוזיליה
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית כורכום
מעט אבקת מרק עוף
לרוטב עגבניות
שמן לטיגון
בצל קצוץ
גזר קוביות קטנות
סלרי קוביות קטנות
כף רסק עגבניות
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כוס מים
הוראות הכנה
מכינים מילוי בשר
מגוררים את הבצל וסוחטים מנוזלים, מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערת הבצל את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לתערובת רכה.
ממלאים את תחתיות הארטישוק
מן תערובת הבשר יוצקים קציצות קטנות שמתאימות לתחתיות. ממלאים כל תחתית ארטישוק בקציצת בשר, מהדקים היטב לתחתית.
מכינים רוטב ומבשלם את התחתיות הממולאות
בסיר שטוח על הגז לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף קוביות קטנות של גזר וסלרי, רסק עגבניות, פלפל, כורכום, חצי כוס מים ולערבב דקה אחת.
לסדר את תחתיות הארטישוק הממולאות בתחתית הסיר על הרוטב, למלא מים עד לגובה שכמעט מסכה את התחתיות ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית ולבשל במשך 40 דקות.
להמיס מעט אבקת מרק עוף ברבע כוס מים חמים ולשפוך על הקציצות. לנדנד בעדינות את הסיר מצד לצד שיתערבב, לבשל עוד חמש דקות ולבדוק שנשאר בתחתית הסיר רוטב סמיך ולא מיימי.
תחתיות ארטישוק עם בשר הוא בסיס מעולה למגוון רטבים, ניתן לשלב את התחתיות הממולאות גם עם רוטב אפונה, ירקות, עוף וכד'..

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!