מתכון לעוגת מוס שוקולד
על ידי המתכונים של אתי ממן עוגות
עוגת מוס שוקולד היא עוגה שכולם אוהבים, גם גדולים וגם קטנים. שכבת בסיס רטובה ומעליה שכבת מוס שוקולד עשירה בטעמים. מתכון ברור ומפורט.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
50 דקות
15 דקות
1 שעה 5 דקות
- תבנית קוטר 26
מצרכים למתכון
לבסיס
5 ביצים
5 כפות סוכר
2 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
להרטיב את העוגה
1 כפית קפה נמס
1/2 כוס מים חמים
למוס שוקולד
3 שמנת מתוקה
2 שוקולד חלב
2 שוקולד מריר
1 שקית ג'לטין
רבע כוס חלב
לקישוט – 8 כדורי פררו רושה
הוראות הכנה
הכנת הבסיס
מקציפים חלבונים עם סוכר, מוסיפים חלמונים, קמח, אבקת אפייה, ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לאיחוד.
מעבירים את בסיס העוגה לתבנית 26 קפיצית עגולה , מרופדת בנייר אפייה, אופים כ 15 דקות.
כשהתחתית מוכנה מסדרים שקף בתוך התבנית, מכינים קפה נמס מכפית נס + 1/2 כוס מים רותחים ומרטיבים את העוגה.
הכנת מוס שוקולד
מערבבים בכוס ג'לטין עם חלב ומניחים בצד.
שוברים את השוקולד לקוביות, מרתיחים במיקרוגל 1 שמנת מתוקה, שופכים על גבי השוקולד את השמנת המתוקה ומערבבים טוב עד לקבלת תערובת חלקה.
מכניסים למיקרוגל ל 10 שניות את כוס הג'לטין ששמנו בצד, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.
מקציפים 2 שמנת מתוקה, מקפלים את השוקולד לקערת הקצפת (לא מקציפים).
יוצקים את מוס השוקולד על בסיס העוגה ומקפיאים לילה,.
מסירים בעדינות את השקף, מקשטים עם פררו רושה ומחזירים למקפיא, מוציאים רבע שעה לפני הגשה.
טיפ – לחיתוך מושלם של העוגה, טובלים את הסכין במים חמים וחותכים!!
עוגות מוס הן העוגות המושלמות לאירוח! הנה כמה מתכונים שיסחטו את כל המחמאות מהאורחים:
- עוגת טריקולד - מוס שוקולד ב-3 שכבות
- עוגת מוס חלבה - עוגה מדהימה למקצוענים
- עוגת אוראו - 3 מתכונים קלים ומוצלחים
אוהבים לארח? יש לנו את האוסף המושלם בשבילכם >> מתכוני עוגות לאירוח
2 דירוגים וחוות דעת
דנה.ד
קונים בחנויות לאפיה,עולה גרושים
גלית
מז'ה שקף? איפה מניחים אותו לא כל כך הבנתי???