FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תפוחי אדמה מעוכים אקסטרה קריספי

שימו לב – זו אחת הדרכים הכי טעימות לאכול תפוחי אדמה! מתכון לתפוחי אדמה מעוכים קריספיים ומושלמים שיכולים בקלות לשדרג את ארוחת הערב ומתאימים לכל ארוחה חלבית. הם טעימים כמו צ'יפס, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

זמן עבודה: 15 דקות | 20-25 תפוחי אדמה קטנים

מצרכים:

  • קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים (בערך 25 תפוחי אדמה)
  • מים להרתחה + כף מלח
  • 30 גרם חמאה + 2 כפיות שמן זית או 3 כפיות שמן זית בלבד לתפוחי אדמה מעוכים פרווה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומשאירים את הקליפה. מבשלים בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד לריכוך, כ 20-30 דקות בישול.
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומשאירים במסננת למשך 5 דקות לייבוש.
  4. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים בעזרת מועך פירה, לא למעוך עד הסוף רק עד האמצע. משאירים על התבנית למשך 5 דקות נוספות ורק אז מזלפים מעליהם את תערובת החמאה והשמן.
  5. מחממים את החמאה כ-30 שניות במיקרוגל ומערבבים עם שמן הזית.
  6. מפזרים מלח ופלפל שחור ואופים בתנור החם למשך 45 דקות. תפוחי האדמה מוכנים כשהם שחומים מעט ופריכים.
    בתאבון!

עוד דרכים מעולות ליהנות מתפוחי אדמה:

טיפים לתפוחי אדמה מעוכים מושלמים

תפוחי האדמה מוצלחים מאוד כמו שהם, אבל יש כמה דברים חשובים שצריך לתת עליהם דגש:

  • המתכון לא יעבוד עם תפוחי אדמה בגודל רגיל (הגדולים) אבל אפשר להשתמש בתפוחי אדמה בינוניים במידה ואין את הקטנים.
  • אם אתם לא בעניין של קליפה קריספית, ניתן גם לקלף את תפוחי האדמה לפני הבישול במים.
  • אחרי שמועכים את תםוחי האדמה בתבנית חשוב מאוד לתת להם להתקרר מעט לפני שממשיכים, 5 דקות יספיקו.
  • אם רוצים לשלב חמאה זה נפלא, אבל חשוב מאוד לשלב את החמאה ביחד עם השמן, החמאה לבד תישרף במהלך האפייה ולתפוחי האדמה יהיה טעם לוואי.
  • ניתן גם לשדרג את תפוחי האדמה עם שום, תבלינים או עשבי תיבול שאוהבים, *שימו לב – לשום ולעשבי תיבול טריים יש נטייה להישרף בתנור והם יכולים להיות טיפה מרירים, ניתן לשלב אותם באמצע האפייה.
  • אין צורך להפוך את תפוחי האדמה במהלך האפייה, הם יקבלו את המרקם הקריספי מלמטה.
דילוג לתוכן