FoodisGood

סלט שעועית ירוקה טרייה • סלט חגיגי בקלות

שעועית ירוקה היא מרכיב נהדר שמשתלב היטב במגוון מנות, אחת הדרכים הנפלאות ליהנות משעועית ירוקה היא בסלט הרענן והנהדר הזה. השעועית הירוקה היא הכוכבת והיא עטופה ברוטב לימון ושום מצוין יחד עם עשבי תיבול להשלמת הסלט. סלט חגיגי ונהדר שמכינים ממש בקלות ומשתלב נפלא בכל שולחן חג או שבת.

זמן עבודה: 10 דקות

מצרכים:

  • 600 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 1/4 כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה

הוראות הכנה:

  1. במחבת רחבה וכבדה מקפיצים את השעועית עם השום ושמן הזית כ-2 דקות.
  2. מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים את השעועית לריכוך (כ-3 דקות).
  3. פותחים מכסה, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומקציפים עוד כדקה.
  4. מעבירים את השעועית לקערה, סוחטים לימון ומוסיפים ירק טרי, מערבבים וטועמים תיבול.

ניתן להגיש חם או קר. בתאבון!

עוד סלטים חגיגיים וקלים להכנה:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן