FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תפוחי אדמה לבנוניים ברוטב שום וכוסברה חריף

זו מנה שכמעט תמיד מופיעה בתפריטי המסעדות הלבנוניות ומתאבן מזרח תיכוני פופולרי מאוד, תחת השם "תפוחי אדמה לבנוניים", או "תפוחי אדמה חריפים". עוד וריאציה מושלמת לתפוחי אדמה פריכים מבחוץ ואווריריים מבפנים, לאחר טיגון או צלייה מוסיפים לתפוחי האדמה רוטב שום וכוסברה חריף ומסיימים עם סחיטה של מיץ לימון טרי.

שימו ❤️ יש לנו אוסף שלא תרצו לפספס >> 27 מתכוני תפוחי אדמה

זמן עבודה: 20 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • כ-5 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב שום וכוסברה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות או טחונות
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי מיובש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 צרור עלי כוסברה טריים
  • 1/2 לימון סחוט

הוראות הכנה:

בתנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. צולים בתנור במשך 40 דקות, תוך כדי ערבוב באמצע, עד שתפוחי האדמה פריכים מבחוץ ונימוחים במזלג.

בטיגון: מייבשים את תפוחי האדמה לפני טיגון. בסיר גדול או במחבת, מחממים שמן, מוסיפים את תפוחי האדמה לשמן ומטגנים כ-15 דקות או עד שהם מזהיבים, מסירים מהשמן ומסננים על נייר סופג.

להכנת הרוטב: במחבת מחממים שמן זית, שום ופתיתי צ'ילי, מבשלים דקה על אש נמוכה-בינונית עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים את הפפריקה והכוסברה הטרייה.

מערבבים ומגישים: מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים לרוטב, מערבבים עד שתפוחי האדמה מצופים היטב, מוציאים מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה. מקשטים בכוסברה טרייה נוספת וסוחטים מיץ לימון טרי מעל לתפוחי האדמה לפני ההגשה. מגישים חם.

עוד מתכוני תפוחי אדמה מעניינים:

דילוג לתוכן