FoodisGood

מג'דרה מנצחת • מתכון לאורז עם עדשים ירוקות

איך יודעים שמג'דרה מושלמת? האורז יוצא אחד-אחד והעדשים מבושלות בדיוק במידה (לא רכות מידי, לא קשות מידי). מנת מג'דרה מופלאה שמספקת לגוף מגוון רחב של יתרונות בריאותיים ואנרגיה. מתכון למג'דרה הכי טובה שיש, בקלי קלות, מגישים עם בצל מטוגן לטעם שמשלים את כל הארוחה ולא צריך יותר מזה.

זמן עבודה: 15 דקות | 4 מנות גדושות של מג'דרה

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות אורז בסמטי הודי
  • 5 כוסות מים רותחים

לבצל המטוגן

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 4 כפות שמן

הוראות הכנה:

  1. את העדשים הירוקות מבשלים בסיר עם מים רותחים למשך 15-20 דקות, בודקים שהעדשים חצי רכות ומסננים מנוזלים.
  2. משתמשים בסיר סוטאז' (סיר שטוח ורחב) ובו מטגנים בצל קצוץ ב-2 כפות שמן עד שהוא מתרכך לגמרי.
  3. מוסיפים לסיר שום, כמון, כורכום ומלח, מערבבים ומטגנים כ-30 שניות.
  4. מוסיפים לסיר את העדשים והאורז, מטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב עדין ואז מוסיפים מים רותחים.
  5. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה נמוכה וסוגרים מכסה.
  6. מבשלים במשך 20 דקות ואז סוגרים את האש.
  7. משאירים את המג'דרה בסיר עם מכסה סגור למשך 5 דקות ואז פותחים ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג כדי לפתוח את האורז.
  8. במחבת נפרדת מטגנים 2 בצלים חתוכים לרצועות ב-4 כפות שמן עד שהם הופכים שחומים.
  9. מגישים את המג'דרה עם הבצל המטוגן מעל ונהנים.

עוד מנות אורז משודרגות:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.