מתכון למרק מצוין שמכינים משקית אפונה קפואה, כל התהליך ייקח לכם עד 15 דקות והתוצאה מושלמת לארוחת צהריים או ערב קלילה ובלי מאמץ.
זמן עבודה + בישול: 15 דקות | 2-3 סועדים
מצרכים:
- 1 כף חמאה או שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 3 שיני שום, כתושות
- 800 גרם אפונה קפואה
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- גזר גדול – מגורר
- 4-5 כוסות מים רותחים
- כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית טימין מיובש
- אופציה: ½ כוס יוגורט או שמנת חמוצה
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל שקוף, כ-3 דקות.
- מוסיפים את האפונה, הסלרי, הגזר, המים, אבקת המרק והטימין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהאפונה רכה, כ-5 דקות בישול על להבה בינונית.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט או או ב-2 חלקים בבלנדר רגיל. מחזירים את המרק לאש ומחממים. *אם בחרתם להוסיף יוגורט למרק מוסיפים את היוגורט לאחר הטחינה
- לסיום מתבלים את המרק לפי הטעם במלח ופלפל שחור, טועמים ומגישים חם.
טיפ למרק מושלם: שמרו כחצי כוס מהאפונה הקפואה בצד והגישו את המרק עם כ-2 כפות אפונה שלמה ליצירת מרקם מעניין יותר של המרק.