תפריט


כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

בריאות, דיאטה ואורח חיים

אפייה ומתוקים

אוספי מתכונים

קישואים עגולים ממולאים בבורגול ועדשים

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  , , , , ,

12/03/2015

5.0 13

אחת המנות הטעימות והיפות שיש - מתכון לקישואים עגולים ממולאים בתערובת בורגול, עדשים חומות, חמוציות וכל טוב. מנה יפה, טעימה ואפילו טבעונית.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 50 דקות

    25 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • כ-10 מנות

מצרכים למתכון

15-20 קישואים עגולים

למילוי בורגול ועדשים

כוס בורגול דק / עבה

כוס עדשים חומות

בצל קצוץ

מלח פלפל לפי הטעם

חופן חמוציות (לא חובה)

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

חופן צנוברים או אגוזים קלויים (לא חובה)

מעט שמן לטיגון

לרוטב

1 רסק עגבניות קטן

3-4 כפות שמן

תבלינים: כורכום, פלפל שחור, א. מרק בצל, רכז רימונים (אם יש)

הוראות הכנה

את הקישואים חותכים למעלה (שומרים את הראש) ומרוקנים את הקישואים מתוכן.

משרים את הבורגול במשך שעה במים חמים, מסננים מנוזלים.

את העדשים משרים במים במשך 30 דקות, מסננים מנוזלים.

מטגנים בצל קצוץ על מחבת, ברגע שהבצל מזהיב מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.

מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות וצנוברים קלויים, מוסיפים גם פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.

ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול עד הסוף ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.

מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מטגנים רסק עגבניות עם שמן ותבלינים. מערבבים היטב, מוסיפים מים לדילול הרוטב ומסירים מהאש.

שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית.

מכסים את בתנית הקישואים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.

מורידים טמפ' ל-170 מעלות ל חצי שעה נוספת.

מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל למשך 10 דקות צלייה עד שמשחים.

מוציאים מהתנור ומגישים חם.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

13 דירוגים וחוות דעת

יפתח

26/07/2017

איך מרוקנים את התוכן של הקישואים? יש איזה כלי בשביל זה?

foodisgood

18/06/2017

היי מיה,
בהחלט ניתן ואף כדאי להכין מראש.
לילה במקרר יעשה רק טוב לתבשיל 🙂

מיה

12/06/2017

נראה נפלא!
האם ניתן להכין מראש?

ליאת

26/10/2016

כמה מים צריך להוסיף לרוטב?
נראה מתכון נהדר ואני מאמצת אותו לשבת 🙂

עצמונה

17/09/2016

האם ניתן להקפיא את הקישואים הממולאים, להפשיר ולבשל עם הרוטב.

foodisgood

20/07/2016

היי הדר,
בהחלט ניתן להכין את המתכון עם קישואים ארוכים.

הדר

14/07/2016

אפשר לעשות עם קישואים ארוכים?

דויד כץ

28/02/2016

קל להכנה . יוצא המון מילוי, אפשר לחצי כמות או לאכול את המילוי בנפרד כתוספת לכל דבר.

ענבל

22/01/2016

מה יכול להחליף את רכז רימונים?

foodisgood

15/06/2015

היי מרים, התהליך הוא שונה.
כנסי לכתבה הבאה : איך להכין קינואה
כאן תוכלי לקרוא על אופן הכנה ולקבל מתכונים מתאימים 🙂

מרים

15/06/2015

היי נשמע מדליק אך האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?היות ואני רגישה לגולטן

foodisgood

03/06/2015

היי נילי, את תוכן הקישואים ניתן להוסיף לקציצות נהדרות, פשטידות, מרק טחון לילדים וכד’..
נסי את המתכון הבא: פשטידות קישואים אישיות

נילי

03/06/2015

מה מומלץ לעשות עם התוכן של הקישואים שרוקנו? לשים במרק ירקות?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood