תפריט

אפייה ומתוקים




מדריכי בישול

אוספי מתכונים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

סטייק פרגית בתנור או במחבת, עסיסי במיוחד!

על ידי FoodisGood  

05/04/2017

0.0

סטייק פרגית הוא בעצם ירך העוף ללא העצם, חתוכה לצורת סטייק. הוא מתאים להכנה בתנור, על מחבת, במנגל וגם על פלנצ'ה או מחבת פסים. המתכון הבא לסטייק פרגית עסיסי יסביר לכם בדיוק איך להכין אותו בכל אחת מהדרכים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 10 דקות

    10 דקות

    20 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

1 ק"ג סטייק פרגית (בקשו מהקצב לחתוך את הפרגית לצורת סטייק וכל סטייק לחצי)

חצי צרור פטרוזיליה

חצי בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תבלינים נוספים רק אם אוהבים: 1/2 כפית כורכום, 1/4 כפית כמון

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי המתכון, מלבד הפרגית. נוסיף את הפרגיות ונערבב היטב לציפוי הפרגיות במרינדה.

נסגור את הקערה בניילון נצמד ונניח ל-20 דקות במקרר, כך שהפרגית תספוג היטב את טעמי התבלינים.

סטייק פרגית בתנור

נמקם את הפרגיות על רשת התנור ומתחתיה נמקם תבנית מרופדת בנייר אפייה.

נצלה את הפרגיות בתנור חם על 190 מעלות למשך 8-11 דקות, תלוי בעובי הפרגית.

סטייק פרגית במחבת רגילה או במחבת פסים:

נחמם היטב מחבת עם מעט מאוד שמן וכשהמחבת חמה נניח את הפרגיות, נצלה 3-4 דקות מכל צד ולא יותר כדי לא לייבש את הפרגיות.

להכנת סטייק פרגית על המנגל:

כדאי להתכונן מראש ולהשרות את הפרגיות לילה שלם, להוציא שעתיים לפני הצלייה ולצלות על מנגל חם 2-3 דקות מכל צד.

על הפלנצ'ה:

חממו היטב את הפלנצ'ה לפני הצלייה, אין צורך לשמן פשוט להניח את הפרגיות על הפלנצ'ה ולצלות 3-4 דקות מכל צד. ניתן למרוח במרינדה לפני שהופכים לסטייק עסיסי במיוחד.

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood