FoodisGood

מתכון לאוזני המן • בצק מופלא שכולם צריכים לנסות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עם הבצק הזה אי אפשר לטעות! מתכון לאוזני המן פריכות וממכרות במלית פרג קלאסית. חשוב מאוד להכין את אוזני ההמן בדיוק לפי שלבי המתכון, ההצלחה בטוחה!

בצק אוזני המן הכי טוב שתכינו

זמן עבודה: 10 דקות | כ- 15 אוזני המן

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 280 גרם קמח מנופה
  • 70 גרם קורנפלור
  • 60 מ"ל קצפת צמחית
  • למלית: ממרח שוקולד / נוגט / חלבה / מתכון למלית פרג ביתית

הוראות הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה כדקה, עד לקרם בהיר, מוסיפים לאט ולפי הסדר הבא – סוכר וניל, אבקת אפיה, קמח, קורנפלור, אבקת סוכר וקצפת צמחית.
  2. ממשיכים בערבוב המצרכים במיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה, עד שמתקבל בצק פירורי, כעת מעבירים את המיקסר למהירות גבוהה ולשים עד שהבצק מתאחד לכדור ומפסיקים את הלישה.
  3. משתמשים במרית סיליקון ומגרדים את הבדק מדפנות הקערה, יוצרים כדור בצק ומעבירים לנייר אפייה שפרוס על השיש.
  4. מניחים את כדור הבצק על נייר האפייה ומעליו מניחים עוד נייר אפיה, מרדדים את הבצק לעיגול גדול ושטוח.
  5. מסירים את נייר האפייה העליון וקורצים עיגולים, מסירים את הבצק העודף, מעבירים את העיגולים עם נייר האפייה לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  6. מוציאים מהמקרר, ממלאים הכפית מהמלית וסוגרים קצוות לצורת משולש, מהדקים היטב.
  7. מכסים שוב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו) ואופים את אוזני ההמן למשך 15 דקות, העוגיות מוכנות כשהן זהובות קלות ולא שחומות.

שדרוגים והערות לאוזני המן מושלמות:

  • את הבצק ניתן להכין גם פרווה ע"י שימוש בנטורינה במקום חמאה.
  • חשוב מאוד לעשות את כל השלבים כראוי – של הרידוד בין 2 דפי אפייה, שלבי הקירור והאפייה הקצרה.
  • למלית יש להניח כפית לא גדושה בלבד כדי לשמור על צורת אוזני ההמן.

עוד מתכונים מומלצים לפורים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.