FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טארט שקדים ותאנים שטוח • קינוח מרשים

בין אם אתם מארחים או מתארחים – הקינוח הזה סופר מיוחד ומתאים לחג. בצק פריך, קרם שקדים מתוק ופרי טרי שנותן רובד חמצמץ שעומד בניגוד למלית המתוקה ומשלים אותה בצורה מדהימה. המאפה הזה מומלץ כקינוח לאחר ארוחת החג ולכל ארוחה מיוחדת אחרת.

זמן עבודה: 35-40 דקות | תבנית תנור

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 7 כפות מי קרח

לקרם שקדים:

  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח / קרונפלור
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 2/3 תאנים חתוכות לרבעים
  • רבע כוס סוכר חום
  • חופן שקדים פרוסים (אופציה)
  • ביצה להברשה

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בערבוב חומרי הבצק לפי הסדר ויוצרים כדור שטוח יחסית (חשוב ללוש אותו כמה שפחות). *במידה ובזמן הלישה הבצק עדיין נראה יבש ניתן להוסיף כפית מים וללוש מעט עד שהבצק מתאחד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות שעה ועד לילה שלם.
  3. בקערה גדולה מערבבים היטב בעזרת מטרפה או מיקסר את כל מצרכי קרם השקדים, עד לאיחוד ומרקם קרמי *עדיף להכין בסמוך להוצאת הבצק מהמקרר.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו כמה דקות בחוץ כדי שיהיה קל לרדד אותו.
  5. מרדדים על נייר אפייה מקומח את הכדור לעיגול גדול.
  6. מורחים באמצע את הקרם שקדים. חשוב למקם את המלית במרכז הבצק ולהשאיר שוליים רחבים.
  7. מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שיצרו מסגרת, עדיף לקפל את שולי הבצק מעט מעל הקרם.
  8. חותכים תאנים לרבעים ומסדרים יפה על הקרם.
  9. מפזרים מעל התאנים רבע כוס סוכר חום ושקדים פרוסים.
  10. מברישים בביצה את שולי הבצק.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות, עד שמשחים.

עוד עוגות מיוחדות לאירוח:

דילוג לתוכן