עוגת שוקולד פשוטה ללא גלוטן וטעימה בטירוף. משלבת שוקולד מריר, אספרסו ושמן זית שמוסיף אקסטרה עסיסיות לעוגה.
מתכון לעוגת שוקולד-קפה ללא קמח
זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 1/2 כוס שמן זית מעודן או 120 גרם חמאה ללא מלח
- 5 ביצים גדולות, מופרדות
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפיות אבקת נס קפה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף תמצית וניל
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 60 גרם שוקולד צ'יפס חלב או מריר
- אבקת קקאו לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית קפיצית 23 ס"מ.
- שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן או חמאה וממיסים במיקרוגל כ – 30 שניות.
- מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם צריך, חוזרים על הפעולה למשך 10 שניות, עד שמתקבל קרם חלק.
- מניחים להתקרר מספר דקות.
- בקערה גדולה מקציפים חלמונים, סוכר, אבקת קקאו, אבקת נס קפה, מלח ותמצית ווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערת מיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.
- מקפלים בעדינות חצי מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד. מקפלים פנימה את הקצף הנותר ומערבבים לאיחוד.
(לגרסה קלה, מקציפים יחד את הביצים, ללא הפרדה ומוסיפים פנימה את כל יתר המרכיבים). - שופכים פנימה שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מוציאים את העוגה, מפזרים אבקת קקאו מעל ומגישים חמה או בטמפרטורת החדר.
בתאבון!