הנה מתכון מצוין לארוחת ערב לטבעוניים ולא רק – לזניה טבעונית מעולה ועסיסית, והיא גם עשירה בחלבון! לזניה היא מנה מנחמת אולטימטיבית, מושלמת גם לחגים וגם לאמצע שבוע!
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית 25X15 ס"מ
מצרכים:
- 500 גרם (חבילה) דפי לזניה – לא מבושלים
- 600 מ"ל פסאטה (רוטב עגבניות איטלקי)
- 2 עגבניות קצוצות לקוביות
- 400 גרם כמוצרלה קשיו טבעונית
- 8 עלי בזיליקום טריים קצוצים גס
- שמן זית
- תוכלו להוסיף גם: תירס / זיתים / פטריות ועוד..
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים בשמן זית תבנית פיירקס ומניחים בתחתית עלי לזניה לכיסוי התחתית.
- מעל לעלי הלזניה מורחים כ-4 כפות פסאטה, מעליה מגרדים את המוצרלה ומפזרים כמה עלי בזיליקום וחופן מהעגבניות.
- ממשיכים לעוד שכבה של עלי לזניה, רוטב, גבינה, בזיליקום ועגבניות.
- שכבה שלישית של עלי לזניה רוטב ומעליו גבינה מגוררת וכמה קוביות של עגבניות.
- מכסים את התבנית ואופים בתנור החם למשך כ-40 דקות.
- לסיום פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ-4 דקות.