FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לזניה טבעונית ועסיסית בקלי קלות

הנה מתכון מצוין לארוחת ערב לטבעוניים ולא רק – לזניה טבעונית מעולה ועסיסית, והיא גם עשירה בחלבון! לזניה היא מנה מנחמת אולטימטיבית, מושלמת גם לחגים וגם לאמצע שבוע!

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית 25X15 ס"מ

מצרכים:

  • 500 גרם (חבילה) דפי לזניה – לא מבושלים
  • 600 מ"ל פסאטה (רוטב עגבניות איטלקי)
  • 2 עגבניות קצוצות לקוביות
  • 400 גרם כמוצרלה קשיו טבעונית
  • 8 עלי בזיליקום טריים קצוצים גס
  • שמן זית
  • תוכלו להוסיף גם: תירס / זיתים / פטריות ועוד..

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים בשמן זית תבנית פיירקס ומניחים בתחתית עלי לזניה לכיסוי התחתית.
  3. מעל לעלי הלזניה מורחים כ-4 כפות פסאטה, מעליה מגרדים את המוצרלה ומפזרים כמה עלי בזיליקום וחופן מהעגבניות.
  4. ממשיכים לעוד שכבה של עלי לזניה, רוטב, גבינה, בזיליקום ועגבניות.
  5. שכבה שלישית של עלי לזניה רוטב ומעליו גבינה מגוררת וכמה קוביות של עגבניות.
  6. מכסים את התבנית ואופים בתנור החם למשך כ-40 דקות.
  7. לסיום פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ-4 דקות.

עם מה מגישים לזניה טבעונית?

דילוג לתוכן