FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בראוניז פרווה • מתכון מומלץ לשבת

בראוניז עבים, עשירים ועסיסיים ללא חלב הם בדיוק הקינוח שאנחנו צריכים אחרי ארוחת שבת. הבראוניז שלנו מאוד קלים להכנה ומוכנים תוך 35 דקות בלבד. העוגה המושלמת הזאת, שאי אפשר לעמוד בפניה, טעימה בדיוק כמו הגרסה החלבית שלה!

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית מתכת 20X20 ס"מ.

מצרכים:

  • 3/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים + חלמון
  • 2/3 כוס קקאו מנופה
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת נס-קפה (לא חובה, אבל משדרג)
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל -180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים בצד.
  2. בקערת המיקסר או בקערה גדולה עם מטרפה מערבבים במהירות את השמן והסוכרים (לבן, חום ווניל) כחצי דקה.
  3. מוסיפים ביצים וחלמון בזה אחר זה, מערבבים לאחר כל הוספה, ואז מערבבים במשך 30 שניות. נותנים לתערובת לנוח 3 דקות ואז מערבבים שוב למשך דקה.
  4. בקערת ערבוב בינונית טורפים יחד קקאו, קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת נס-קפה.
  5. מוסיפים לאט לאט את החומרים היבשים לקערת הרטובים ומערבבים במשך 30 שניות, עד שלא רואים יותר את הקמח.
  6. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ורק מקפלים אותו פנימה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומכניסים לתנור לאפייה של 25-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבנית 30 דקות לפני שפורסים ומגישים.

טיפים להכנת בראוניז פרווה מנצחים:

👈 תוספות שתמיד משדרגות את הבראוניז: אגוזי מלך קצוצים, אגוזי פקאן קצוצים, שערות חלבה, חמאת בוטנים.
👈 טיפ מצוין לחיתוך הבראוניז המושלם הוא לקרר אותם על השיש ואז להכניס למקפיא למשך 20 דקות ורק אז לפרוס הפרוסות המושלמות.
👈 מאחסנים את הבראוניז כשהם מכוסים, על השיש, למשך כמה ימים בלבד. או שניתן להקפיא עד 3 חודשים.
👈 כדי להקפיא את הבראוניז מוודאים שהם התקררו לחלוטין, ואז עוטפים בניילון נצמד ומעליו רדיד אלומיניום. מפשירים על השיש בטמפרטורת החדר.

עוד עוגות פרווה לשבת:

דילוג לתוכן